Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:677035
 
Evaluation:
Published: 31.05.2013.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 4 units
References: Not used
Extract

Olbaltumvielu hidrolīze
Olbaltumvielas +H2O Peptīdi Aminoskābes
(hidrolīzi raksturojošā shēma)

Hidrolīze – olbaltumvielu sašķelšanās pa aminoskābēm. Tas notiek tur, kur ir aminoskābju vienojošā peptīdsaite.
Hidrolīzes reakcijas norisinās arī ap olbaltumvielu molekulām, kuras vispirms sadalās peptīdos, tad veido aminoskābju maisījumu.

Olbaltumvielu molekulu sānvirknes satur dažādas funkcionālās grupas ( -COOH, -NH2, -OH, -SH), tāpēc olbaltumvielas ir stipri reaģētspējīgas vielas.
Tās spēj reaģēt ar skābēm, sārmiem, ogļhidrātiem, taukiem, vitamīniem un citām vielām. Tātd olbaltumvielas hidrolizējas sārmu un skābu klātnūnē Pašā olbaltumvielas globulā šīs reakcijas nerada lielas izmaiņas.

Hidrolīzes praktiskā nozīme
Gremošanas procesā olbaltumvielas hidrolizējas par aminoskābēm.
No šīm aminskābēm katrs organisms sintezē tam raksturīgākās olbaltumvielas.
Nevajadzīgās aminskābes tiek noārdītas un patērētas enerģījas ražošanai.
Hidrolīzes procesi notiek mūsu gremošanas traktā, pārstrādājot organismam ar uzturu uzņemtās olbaltumvielas.

Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,48 €
Work pack Nr. 1332699
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register