Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:779645
 
Author:
Evaluation:
Published: 27.11.2015.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: 3 units
References: Not used
Extract

PUPAS
Dažādu šķirņu pupas ir nopērkamas gandrīz katrā veikalā. Tās var būt gan svaigas, gan kaltētas, gan konservētas. Visiecienītākās ir dārza pupas.

Pupas satur arī indīgas vielas, kuras spēj izraisīt spēcīgus gremošanas sistēmas traucējumus, tāpēc šos pākšaugus nedrīkst ēst termiski neapstrādātus. Pupu toksiskie komponenti sabrūk, ja pupas apstrādā augstā temperatūrā.

GATAVOŠANA
Iepriekš mērcē
Vāra vieglā sālsūdenī. Ūdenim var pievienot pētersīļus, baziliku, lauru lapu, rozmarīnu un kādu dārzeni.
Var vārīt paaugstināta spiediena katlā, tā samazinot vārīšanas ilgumu.
Zaļās pākšu pupiņas var vārīt ar visām pākstīm

KĀDOS ĒDIENOS IZMANTO?
Brūnās pupas lieliski garšo ar maltās gaļas vai kūpinātas gaļas ēdieniem.
Zupās
Sautējumos
Salātos

LĒCAS
Lēcas ir pākšaugi, ko audzē Vidusjūras valstīs, Amerikā un Kanādā. Veikalos ir nopērkamas zaļās, dzeltenās un sarkanās lēcas, ir sastopamas arī melnas. Tās ir nelielas, apaļas un plakanas.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register