Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:593173
 
Author:
Evaluation:
Published: 27.12.2011.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Pārtikas piedevas ir vielas, kuras nepatērē kā atsevišķus pārtikas produktus un nelieto kā tipiskas uztura sastāvdaļas. Pārtikas piedevas pievieno pārtikas produktam ar nolūku ietekmēt tā īpašības. Tās var uzlabot pārtikas produktu krāsu, konsistenci, garšu un novērst pārtikas produkta bojāšanos.

Pārtikas piedevas, ņemot vērā to lietošanas mērķi, iedala 23 grupās. Šeit minēsim dažas no tām, kam patērētājs parasti pievērš īpašu uzmanību:

Konservanti pagarina pārtikas produkta uzglabāšanas laiku, aizkavējot tajā dažādu mikroorganismu attīstību;

Krāsvielas padara pārtikas produktu vizuāli pievilcīgu, piemēram, atjaunojot produkta krāsu, kas bieži izzūd ražošanas procesā, dažādojot pārtikas produktu sortimentu;

Emulgatori nodrošina produktu viendabīgas konsistences veidošanos, piemēram, saldējumā, margarīnā, krēmos, produktos ar pazeminātu tauku saturu;

Antioksidanti aizkavē pārtikas produktā esošo tauku un vitamīnu oksidēšanos, pagarina pārtikas produktu uzglabāšanas laiku un saglabā tā sākotnējās garšas un smaržas īpašības.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register