Neatkarīgi no tā, kur mēs dzīvojam un cik lieli ir mūsu ģimenes ienākumi, ēdiens ir
vitāli svarīgs mūsu izdzīvošanai. Tomēr to, vai pārtika ir veselīga, nenosaka tikai
vitamīnu, olbaltumvielu un citu vielu daudzums produktos, bet arī apstākļi, kādos tie ir audzēti. Līdz ar to jautājums par to, ko mēs ēdam, kļūst arvien aktuālāks.
Mūsdienās tikai nedaudzi nodarbojas ar lauksaimniecību un apgādā ar pārtikas
produktiem savu ģimeni paši. Lielākoties pārtiku mēs iegādājamies lielveikalos.
Intensīvā lauksaimnieciskā ražošanas mērķis ir izaudzēt pēc iespējas vairāk
lauksaimniecības produktu (graudaugus, dārzeņus, augļus, piena produktus, gaļu utt.), pie kam maksimāli īsākā laika posmā.
Lauksaimnieciskās ražošanas process ir augsti mehanizēts, tajā tiek izmantots liels apjoms lauksaimniecības ķimikāliju (pesticīdi, ķīmiskais mēslojums).
Šie savienojumi netiek izvadīti no organisma un uzkrājas audos.…