Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:292176
 
Author:
Evaluation:
Published: 22.04.2020.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Cietes nozīme
Ciete ir viens no galvenajiem ogļhidrātu avotiem uzturā. Ciete ir viegli sagremojama, jo zarnās fermenta amilāzes iedarbībā sašķeļas līdz glikozei. Kā tīra ciete, tā glikozes šķīdums vienādi ātri palielina glikozes daudzumu asinīs, jo ciete tiek sašķelta dažu minūšu laikā.[2] Pārtikā esošā ciete var uzsūkties daudz lēnāk dažādu šķiedrvielu dēļ. Cietes nešķīstošie graudiņi, kas atrodas nevārītos kartupeļos, tikpat kā netiek sagremoti. Pupās esošā ciete ir ieslēgta šķiedrvielu apvalkā un 20% no tās nesagremotā veidā nokļūst resnajā zarnā.


Izmantošana.
Celulozi galvenokārt izmanto papīra un kartona izgatavošanai, taču kokmateriālu veidā to izmanto arī mēbeļu rūpniecībā. Tā ir svarīga izejviela mākslīgā zīda, sprāgstvielu, etanola un citu vielu ražošanai. Rūpnieciskā veidā no celulozes var iegūt glikozi, kuru tālāk var izmantot etanola ražošanai vai lopbarībai. Celulozi izmanto arī ekovatei priekš māju siltināšanas.

Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,48 €
Work pack Nr. 1378449
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register