Makaroni pēc nosaukumiem
Farfalle, spaghettini, pappardelle, anellini, ravioli, lanterne, taglierini un vēl, vēl nesk.caitāmi nosaukumi. Lielie gliemežvāki, tauriņi, mazās drīksnas, zvaniņi, dvīņi, ūsas, stangas u.c.
Makaronu izstrādājumu ražošanas prasības
Atbilstoši tirdzniecības veidam; citas formas makaronu saturs mazumtirdzniecības iepakojumā nepārsniedz 1 %. Gluda un blīva virsma bez plaisām. Spirālveida makaroniem un makaroniem, kuru virsmu veido griezumi (piemēram, “zvaigznītes”), virsma var būt nedaudz nelīdzena un miltaina. Salūzušu makaronu saturs nedrīkst pārsniegt 10 %. Ja ievēro instrukcijās dotos pagatavošanas norādījumus, makaroni nepārvārās, nesalīp un pēc pagatavošanas saglabā savu formu.
Krāsa - Gaiša, viendabīga, dažādos dzeltenos toņos; olu makaroniem tā atbilst izmantoto olu daudzumam; mannas putraimu makaroniem — dzintarkrāsa vai dažādi tumšdzelteni toņi; citu veidu makaroniem krāsa ir atkarīga no izejvielām, piedevām vai garšvielām.
…