Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:224677
 
Author:
Evaluation:
Published: 25.09.2012.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Botāniskais raksturojums    4
  Agroekoloģiskās īpašības    5
  Izplatība un ražība    6
  Izmantojamās šķirnes    8
  Priekšaugi    10
  Augsne un mēslošana    11
  Sēšana    12
  Sējumu kopšana    13
  Ražas novākšana    14
  Ražas uzglabāšana    15
  Ražas izmantošana    16
  Secinājumi    16
Extract

Ražas novākšana
Vislielākā raža zaļmaisai, vācot ziedēšanas laikā
Sēklas novāc, kad tās kļuvušas cietas un dzeltenas
Tieša kombainēšana

Ražas uzglabāšana
Līdz 6 mēnešiem – mitrums zem 9%
Ilgāk – zem 7%
Ļoti ilgi – pat zem 5%
Tā kā sēklas ir mazas, jāpievērš uzmanība:
sēklu slāņa biezumam
apkārtnes temperatūrai
sēklu zudumam

Ražas izmantošana
Pārtika (garšviela, eļļa, salāti)
Parfimērija (matu maskas)
Lopbarība (sinepju rauši, skābbarība)
Biogāzes ieguve
Zaļmēslojums
Medicīna
Indīga gāze karā

Secinājumi
Sinepēm ir daudz plašāks pielietojums kā vidusmēra cilvēks mēdz uzskatīt;
Kaut gan Latvijā aug četras sinepju sugas, tomēr tikai vienu no tām izmanto kā kultūraugu;
Latvijā ir atzīta tikai viena sinepju šķirne;
Ātraudzīgs augs.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,48 €
Work pack Nr. 1325546
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register