Ievads
Darba mērķis: Izpētīt un salīdzināt ūdens cietību un jonu sastāvu dzeramajam ūdenim un dīķūdenim.
Darba uzdevumi:
Informācijas ievākšana un apkopošana.
Ūdens paragu ievākšana (no atklātas ūdens tilpnes, dzeramais ūdens)
Ūdens parauga analīze(jonu kvalitatīvā noteikšana, ūdens cietības kvantitatīva noteikšana).
Datu apkopošana un analīze.
Secinājumi.
Hipotēze: Ja ūdeni ņem no atklātas ūdens tilpnes (dīķa), tad tas būs cietāks nekā dzeramais ūdens no krāna, jo ūdens cietība un jonu sastāvs ir visām ūdens ieguves vietām atšķirīgs, kā arī dzeramo ūdeni rūpnieciski mīkstina, kur tas zaudē noteiktus jonus, piemēram, dzelzs.
Pētījuma metodes:
Teorētiskās literatūras ievākšana, ūdens parauga ievākšana, analīze.
Kas ietekmē ūdens kvalitāti?
Ūdens cietība
Nitrāti
Nitrīti
Fosfāti
Pesticīdi
Mājsaimniecības ķīmiskie līdzekļi
Izplūdes gāzes
Rūpnīcas
Skābie lieti…