-
Zāles milti un granulas
Govju barošana ar jaukto lopbarību ar zāles miltiem paaugstina piena produktivitāti un piena tauku saturu. Govis palielina svaru arī laktācijas laikā. Uzlabojas dzīvnieku asinsrite, paaugstina hemoglobīna līmeni asinīs. Tā rezultātā piedzimst pilnvērtīgi spēcīgi pēcnācēji. Govju barošanai papildus jauktajai lopbarībai ir jāietver siens un skābbarība, kā arī lopbarības saknes (bietes). Bet tas ir ziemas periodā. Vasarā govis barojas ganībās, un papildus saņem jaukto lopbarību. 1,5 kg granulu iemērc 6 litros ūdens, un tad šī masa tiek barota govīm.
Jauktā lopbarība ir ērti barojama dzīvniekiem, tā ir ērti transportējama un uzglabājama.
Īpaši svarīgi ir ieviest zāles miltus un granulas ziemā, kad dzīvnieku uzturā nav pietiekami daudz karotīna. Zāļu milti sekmīgi aizvieto dzīvnieku izcelsmes produktus. 1 kg lucernas miltu aizstāj 1 kg zivju eļļas. Tajā pašā laikā tas satur svarīgas aminoskābes, kuras nav atrodamas taukos.
Pieprasījums pēc kvalitatīvas jauktas lopbarības, augu izcelsmes miltiem un granulām aug. Taču priekšlikumus granulēto augu miltu pārdošanai nepietiek. Tāpēc šī niša joprojām ir maz aizņemta un tai ir lielas attīstības iespējas.
Miltu deva
Speciālisti iesaka lietot augu izcelsmes piedevas gan jauniem, gan pieaugušiem dzīvniekiem. Praksē visefektīvāk ir pievienot dzīvnieku barībai šādu zaļo miltu daudzumu:
Trušiem: 35% zāļu miltu, 25% miežu, 15% kukurūzas, 5% kviešu klijas. Ar šādu uzturu trusis saņem pietiekamu daudzumu svarīgas viņam šķiedras. Tas nodrošina pienācīgu dzīvnieku nobarošanos un ievērojami palielina gaļas pieaugumu.
Cūkām : 20% zāļu miltu, 20% kukurūzas, 20% miežu, 10% kviešu, 30% saulespuķu miltu un 0,2% galda sāls. Tāpat kā trušiem, cūkām šķiedrvielām ir galvenā loma dzīvnieka uzturs. Tās ļauj izvairīties no daudzām slimībām, palielināt gaļas pieaugumu un nodrošināt cūkām pareizu gremošanu. Arī tad, kad tiek barotas sivēnmātes, tie ražo pienu sivēniem.
Dējējvistām : 15% zāļu miltu, 25% kviešu, 25% miežu, 17% kukurūzas, 15% saulespuķu miltu.
Govīm : 25% zāļu miltu, 20% miežu, 15% klijas, 15% kukurūzas, 25% saulespuķu miltu, 0,5% galda sāls.
…
Labākais ēdiens jebkuram zālēdājam ir augu barība. Daudzus gadsimtus mūsu priekšteči sagatavoja šo svarīgo pārtikas produktu ziemai. Bieži vien novāca sienu, kas tika žāvēta dabīgos apstākļos. Bet ar šo žāvēšanu, zālaugi zaudē noderīgus elementus. Alternatīva iespēja siena ražošanai ir milti no zāles. Zāles milti - ir produkts, ko iegūst, izžāvējot un samaļot nenobriedušas zāles lopbarības kultūras. Attiecībā uz uzturvērtību zāles milti vairākas reizes pārsniedz sienu un skābbarību, bet olbaltumvielu un vitamīnu saturs ir daudz augstāks nekā graudu kombinētajai barībai. Ar tradicionālo siena sagatavošanas metodi tiek zaudēti līdz pat 60% barības vielu. Un globālās ražošanas optimizācijas periodā ir nepieciešamas efektīvas metodes tāda vērtīga produkta apstrādei kā zāle. Šī metode bija zaļās lopbarības mākslīgā žāvēšana. Šāda sagatavošanās procesā saglabājas līdz pat 95% uzturvielu. Zāles miltu barības vērtība ir līdzīga svaigai zālei. Pat ilgstoši uzglabājot (8-10 mēnešus) zāles milti saglabā līdz pat 95% vērtīgo vielu. Proteīna, karotīna, cukura, vitamīnu un citu vielu saturs ir atkarīgs no auga, no kura tiek ražoti zāles milti.
- Biznesa plāns SIA "Minhauzens"
- Kazkopība
- Zāles milti un granulas
-
You can quickly add any paper to your favourite. Cool!Biznesa plāns SIA "Minhauzens"
Presentations for secondary school26
-
Kazkopība
Presentations for secondary school16
-
Masu ražošanas uzņēmuma vadīšana
Presentations for secondary school16
-
Lauka gurķu audzēšana
Presentations for secondary school37
-
Kolonna Hotel Group
Presentations for secondary school25