Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:135729
 
Author:
Evaluation:
Published: 19.04.2010.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Anotācija    3
  Ievads    4
1.  Literatūras apskats    5
1.1  Alkoholiskie dzērieni    5
1.2.  Ar ko sākās alkohola lietošana    7
1.3.  Kādi ir bojājumi organismā, no pārmērīgas alkohola lietošanas    8
1.3.1.  Dažādu sistēmu bojājumi    9
1.3.2.  Orgānu bojājumi    10
1.4.  Alkohola ietekme uz grūtniecību    11
1.5.  Alkoholisms ir slimība    12
1.5.1.  Atkarība    12
1.5.2.  Diagnostiskie kritēriji    13
1.5.3.  Mirstība    14
1.6.  Alkohola reibuma pakāpes    15
1.7.  Hroniska alkoholisma stadijas    16
1.8.  Kas jādara, ja cilvēkam ir smags alkohola reibuma stāvoklis    17
1.8.1.  Profilakse    18
2.  Metodika    19
2.1.  Anketa    19
3.  Rezultāti un to analīze    20
3.1.  Ogres ģimnāzijas skolēnu rezultāti un analīze par alkohola lietošanu    21
3.2.  Tabula    22
3.3.  Diagrammas    23
Extract

Zinātniski pētnieciskā darba temats ir alkohola ietekme uz cilvēka organismu. Izvēlējos šo tematu, jo viņš mūsdienās ir ļoti aktuāls. Man pašai ir interese uzzināt, ko jaunu un ļoti noderīgu turpmākajā dzīvē. Ar šo darbu vēlos panākt, lai cilvēki uzzina patieso alkohola ietekmi uz organismu. Tas palīdzēs viņiem dzīvot veselīgāk un pilnvērtīgāk.

Mans darba mērķis izpētīt attieksmi pret alkohola lietošanu Ogres ģimnāzijas skolēnu vidū.


Mani darba uzdevumi ir:
Izpētīt skolēnu zināšanas par alkohola ietekmi uz organismu.
Izpētīt, cik bieži un cik daudz skolēni no 16-19 gadiem lieto alkoholu.

Hipotēze:
Lielākā daļa mūsu skolas skolēnu no 16-19gadiem lieto alkoholu un lietojot regulāri alkoholu šiem skolēniem nākotnē var rasties atkarība.

Pasaulē visbiežāk sastopamie mikroorganismi ir rauga sēnes.
Katrs, kas ir mācījies ķīmiju zina, ka cukura (glikozes) molekula sastāv no 6 'oglekļa, 12 ūdeņraža un 6 skābekļa atomiem - C6H12O6. Rauga fermenti it kā saskalda šo sarežģīto molekulu atsevišķos gabalos, bet pēc tam savieno tos jaunas molekulās. No C6H12O6 parasti rodas divas ogļskābās gāzes (CO2) molekulas (tie ir burbulīši, kurus mēs redzam rūgstošā šķidrumā). Pārpalikušie atomi savienojas divās etilspirta molekulās (2C2H5OH). Cukura rezervēm izbeidzoties, rūgšana apstājas. Tāds vienkāršoti ir mehānisms, kas cukuru vai cieti pārvērš alkoholā.
Etilspirta ieguvei izmanto graudus, kartupeļus, bietes, kā arī sulfītsārmu - papīrrūpniecības blakusproduktu. Izmanto arī koksni, kuru hidrolizē ar skābēm augstas temperatūras un spiediena apstākļos. Neattīrīts etilspirts (jēlspirts) satur daudz piemaisījumu, arī indīgās fūzeļeļļas. Etilspirtu plaši lieto dažādās tautas saimniecības nozarēs. Etilspirtu izmanto par atšķaidītāju, piemēram, laku un politūru ražošanā, ats nepieciešams vairākām ķīmiskām reakcijām organisko krāsvielu, farmakoloģisko preparātu, sintētiskā kaučuka sintēzei. Etilspirtam piemīt dezinficējošas īpašības, tādēļ to lieto medicīnā.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register