Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:783742
 
Author:
Evaluation:
Published: 01.03.2013.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 2 units
References: Not used
Time period viewed: 2011 - 2015 years
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
2.  Itālija    3
2.1.1.  Apkalpošana    3
2.1.2.  Ēdienreizes    3
2.1.3.  Sabiedrības tradīcijas un politika    3
2.1.4.  Virtuve    3
3.  Taizeme    5
3.1.1.  Sasveicināšaās    5
3.1.2.  Rakstura, uzvedības un etiķetes īpatnības    5
3.1.3.  Virtuve    5
4.  Zviedrija    6
4.1.1.  Sasveicināšnas    6
4.1.2.  Rakstura īpatnības    6
4.1.3.  Uzvedības īpatnības    6
4.2.  Ēdienreizes- brokastis    6
4.2.1.  Pusdienas    6
4.2.2.  Vakariņas    6
4.2.3.  Ēdieni    6
4.2.4.  Dzērieni    7
4.2.5.  Galda klājums    7
4.2.6.  Ēdienu un dzērienu priekšrocības    7
4.2.7.  Virtuves raksturojums    7
5.  Izmantotās literatūras saraksts    8
Extract

3.2.4 Dzērieni:
Zviedrijā vīnus un stipros dzērienus var nopirkt tikai speciālos veikalos. Degvīns “Absolut”. No bezalkoholiskiem- verdošam pienam pieliek cukuru un aplej ar tēju. Atdzesē un lieto.
Vienai porcijai ņem 200ml piena, 2g tējas, 20g cukura.

3.2.5 Galda klājums:
Zviedru galds: Garā galda pašā vidū bija uzburts miniatūrs Rožu laukums ar visām liepiņām, kurās dega uguntiņas, un apaļo rundāli ar sārtām rozēm.

3.2.6 Ēdienu un dzērienu priekšrocības:
Zviedrijā un Somijā iecienītākās uzkodas pie degvīna ir sālīti ikri un lasis, bet augustā vēžošanas sezonā arī vēži. Šo ēdienu garšas īpašībās padara tos ļoti saderīgus ar degvīnu. Tā kā gan uzkodas, gan degvīns ir pietiekami spēcīgi, lai līdzsvarotu viens otru, turklāt degvīns padara kaviāru krēmīgāku un maigāku. Degvīns arī mazina sālītas siļķes filejas un sīpola asumu, tajā pašā laikā padarot vieglāku skābo krējumu un mājas sieru. Patiesībā pēc bagātīgām, vircotām un sāļām uzkodām nākamais degvīna mēriņš prasās pats no sevis, tā ka tā ir ideāla kombinācija.

3.2.7 Virtuves raksturojums:
Zviedru virtuve mēdz raisīt divas asociācijas – par bufetes veida zviedru galdu, kas tagad ir arī Latvijā ierasta prezentāciju, viesnīcu brokastu un pat restorānu pusdienu sastāvdaļa.
Paši zviedri visu laiku nemielojas ar zviedru galdiem, kā mēs domājam. Jēdzienu “zviedru galds” mēs uzzinājām tikai deviņdesmito gadu sākumā un par to palielinājās interese, bet vēsturiskajā dzimtenē interese par to sāka samazināties. Viens otrs zviedrs bērnībā apmeklēja restorānus, kur bija pieejams smorgas bord, precīzā tulkojumā sendviču galds, un, samaksājot konkrētu summu, varēts ēst, cik lien, bet bufetveida galds aiz valsts robežām kļuvis populārāks nekā dzimtenē. Zviedrijā tas neviltotu cieņu bauda tikai reizi gadā Ziemassvētku laikā un tiek saukts par Jul bord. Starp citu, zviedru Ziemassvētku galdu svētku laikā tradicionāli piedāvā arī viesnīcu Metropole un Radisson SAS restorāni Rīgā. Uz tā jāatrodas visai specifiskiem un konkrētiem ēdieniem: dažādos veidos pagatavotām siļķēm, lasim, kartupeļu, sīpolu un anšovu sacepumam Jansons frestelse (Jansona kārdinājums), šķiņķim kažokā. Ciemiņi nevis staigā ap šo galdu ar šķīvi rokā, bet, paņēmuši ēdamo, dodas pie cita galda.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register