Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:449790
 
Evaluation:
Published: 04.10.2007.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 11 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    2
1.  Atpūtas bāzes ‘’Radi” vispārīgs raksturojums    3
2.  Higiēnas prasības pārtikas uzņēmumam    4
2.1  Atrašanās vieta    4
2.2  Ūdens apgāde    5
2.3  Notekūdeņu novadīšana    6
2.4  Mazgāšanas un dezinfekcijas iekārtas    6
2.5  Apgaismojums    6
2.6  Ventilācija    6
2.7  Ģērbtuves un tualetes    6
2.8  Roku mazgāšanas iekārtas uzņēmuma zonās, kur strādā ar pārtiku    7
2.9  Iekārtas un darba rīki (instrumenti) – materiāli un konstrukcijas ar higiēnas nodrošināšanas iespējām    7
2.10  Tara un transportlīdzekļi    7
2.11  Pārtikas atkritumi    7
2.12  Higiēnas prasības personālam    8
3.  Pašreizējās virtuves raksturojums    9
4.  Uzņēmuma paplašināšanas iespējas un telpu raksturojums    12
4.1  Celtniecības laukums    12
4.2  Ražošanas telpas    12
4.3  Noliktavas telpas    15
4.4  Administrācijas un sadzīves telpas    15
  Secinājumi un priekšlikumi    15
  Izmantotā literatūra    20
Extract

Katra ēdināšanas uzņēmuma galvenais mērķis ir piedāvāt klientam augstvērtīgu un garšīgu ēdienu sortimentu. Ēdienam jābūt gatavotam no svaigiem produktiem, ēdiena gatavošanai piemērotās telpās, un tas nedrīkst būt bīstams cilvēka veselībai.
Ēdināšanas uzņēmuma specifika un veids var būt dažādi. Tas var būt gan ķīniešu restorāns, gan latviešu nacionālā virtuve; gan augstas klases restorāns pieczvaigžņu viesnīcā, gan neliela kafejnīca lauku nostūrī, tomēr visiem tiem ir kopīgs viens – sanitārās un higiēnas prasības un noteikumi, kuri ir jāievēro jebkurā ēdināšanas uzņēmumā
Darba higiēnai ir ļoti liela nozīme. Slikta darbinieku personīgā higiēna, kā arī apstrādājamo pārtikas produktu, iekārtu un mašīnu nepietiekama tīrība virtuvē, var atstāt nopietnas sekas uz cilvēka veselību. Jau 19gs. Franču virtuves šefs Eskofers pievērsa tam uzmanību un ieviesa virtuves darbiniekiem vienotu formas apģērbu. Viņš arī aizliedza virtuves darbiniekiem smēķēšanu un alkohola lietošanu darbavietā.
Mana studiju darba mērķis ir analizēt atpūtas bāzes “Radi” ēdināšanas uzņēmuma ražošanas telpas, to atbilstību pārtikas ražošanas uzņēmuma sanitārajām un higiēnas prasībām, kā arī apskatīt uzņēmuma paplašināšanas un pilnveidošanas iespējas.
Darba gaitā vēlos :
1.Iepazīstināt ar atpūtas bāzi “Radi”
2.Aplūkot higiēnas prasības pārtikas uzņēmumā saskaņā ar Latvijas Republikas Ministru kabineta noteikumiem Nr.130 (turpmāk tekstā MK noteikumi nr.130) “Higiēnas prasības pārtikas apritē”.
3.Raksturot atpūtas bāzes “Radi” pašreizējās virtuves telpas, to trūkumus un nepilnības.
4.Apskatīt uzņēmuma uzlabošanas un paplašināšanas iespējas
Atpūtas bāze “Radi” atrodas Saldus rajona Brocēnu pilsētas lauku teritorijā, Cieceres ezera krastā, pusceļā no Rīgas uz Liepāju. …

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,48 €
Work pack Nr. 1168431
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register