Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:133733
 
Author:
Evaluation:
Published: 10.11.2004.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: 1 units
References: Not used
Extract

Burkānu ķīmiskais sastāvs ir atkarīgs no šķirnes, augsnes, klimatiskajiem un agrotehniskajiem apstākļiem un no mēslojuma. Burkāni satur cukurus, nedaudz olbaltumumvielu, organiskās skābes, minerālvielas – kāliju, kalciju, magniju, dzelzi, fosforu, nātriju, hloru, jodu u.c.; vitamīnus – B grupas, C, E, K, daudz karotīna un PP vitamīnu, folijskābi u.c.; flavonoīdus, šķiedrvielas, nelielā dauzumā taukus un ēterisko eļļu, kumarīnus u.c bioloģiski aktīvas vielas. Burkāni satur daudz E vitamīna. Burkānu sēklas satur ēteriskās un taukas eļļas, minerālvielas, flavonoīdus u.c. bioloģiski aktīvas vielas.
Svaigus burkānus nav ieteicams lietot

Ilgstoši lielās devās
Ja ir gastrīts ar paaugstinātu skābes daudzumu kuņģa sulā
Ja ir kuņģa un divpadsmitpirkstu zarnas čūlas paasinājums
Ja ir tievās vai resnās zarnas iekaisums ar caureju
Pēc operācijām.
Šie slimnieki uzturā var lietot svaigu burkānu sulu (to var atšķaidīt ar ūdeni vai pienu), termiski apstrādātu – vārītu, sautētu, tvaicētu vai ceptu burkānu biezeni.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,48 €
Work pack Nr. 1141848
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register