Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:679278
 
Author:
Evaluation:
Published: 31.07.2006.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: n/a
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Kopējo vitamīnu raksturojums    4
2.  C vitamīna atklāšanas vēsture    5
3.  C vitamīna sastopamība dabā    6
4.  C vitamīna raksturojums    7
4.1.  Struktūra un ķīmiskās īpašības    7
4.2.  Fizikālās īpašības    7
5.  C vitamīna bioloģiskā nozīme    8
6.  C vitamīna lietošana klīniskajā praksē    11
  Secinājumi    14
Extract

Vitamīni ir organiskas vielas, kas nelielos daudzumos nepieciešami organisma dzīvības procesiem. Vitamīni netiek tieši izmantoti šūnu un audu veidošanai, nedod enerģiju, taču ir nepieciešami, lai attiecīgie procesi varētu notikt.
Savā uzturā bieži lietoju augļus un dārzeņus, kuri satur augstāk minēto vitamīnu un šo tēmu izvēlējos, lai izzinātu C vitamīna jeb antiskarbutiska vitamīna nozīmi cilvēka organismā.
C vitamīns (askorbīnskābe) ir nepieciešama organismam katru dienu. Tam ir svarīga nozīme vielmaiņas procesos. C vitamīns palielina rezistenci pret slimībām un indīgām vielām, aktivē aktivvielu veidošanas asinīs un palielina leikocītu fagacitārās spējas. C vitamīnu organismā var "uzņemt" ar dažādiem augļiem un dārzeņiem.
C vitamīns ir satopams lielākajā daļā augļu un dārzeņu, bet mans mērķis: noskaidrot C vitamīna daudzumu augļos un dārzeņos un tā ietekmi uz cilvēka organismu.
Darba uzdevums:
1.izpētīt literatūras avotus par C vitamīnu.
2.noskaidrot C vitamīna atklāšanas vēsturi, struktūras fizikālās un ķīmiskās īpašības un tā saturu augļos un dārzeņos
3.C vitamīna nozīmi cilvēka organismā

1.Kopējo vitamīnu raksturojums
Tulkojumā no latīņu valodas vita ­ dzīve, aminum ­ amīns ­ grupa dažādas ķīmiskas dabas organisku savienojumu, kas nepieciešami cilvēku un dzīvnieku uzturā ļoti niecīgā daudzumā salīdzinājumā ar galvenām uzturvielām, lai normāli norisētu dzīvības procesi. Vitamīni cilvēku vai dzīvnieku organismā neveidojas vai arī veidojas nepietiekamā daudzumā. Cilvēks vitamīnus uzņem ar augu vai dzīvnieku izcelsmes uzturlīdzekļiem. ja cilvēka organisms kadu vitamīnu saņem par maz, tās hipovitaminoze, bet , ja uzturā vitamīna nav nemaz, rodas avitaminoze. Pārāk lielas vitamīnu devas rada organismā vielmaiņas traucējumus ­ hipervitaminozi…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,48 €
Work pack Nr. 1192118
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register