Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:945873
 
Evaluation:
Published: 01.12.2004.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Šajā zemē radušās slavenas, daudzveidīgas kulinārijas tradīcijas: laika gaitā te izveidots vairāk nekā 10000 ēdienu.
Vai tiešām šādas daudzveidības cēlonis bijis trūkums? Acīmredzot jā, vismaz tas attiecas uz nabadzīgo tautas daļu. Gan senāk, gan tagad ir svarīgi no mazumiņa pagatavot vislabāko maltīti. Nepieciešamības spiesti, ķīnieši iemācījās pārvarēt trūkumu- izveidojās daudzveidīgas ēšanas tradīcijas.
Tik dažādie klimatiskie un ģeogrāfiskie apstākļi(Ķīnā ir gan pasaulē augstāko kalnu sniegotās virsotnes Tibetā, gan Turfanas ieplaka, dienvidos aug tropiskie lietus meži, bet ap Mongoliju plešas sausa un skarba stepe) sniedz ķīniešu virtuvei neiedomājami plašu pārtikas līdzekļu daudzveidību.
Ķīnā mīt vairāk nekā 50 etnisko grupu. Neapšaubāmi, arī tās palīdzējušas veidot šīs zemes kulinārijas tradīcijas. Lai cik atšķirīgas ir Ķīnā dzīvojošās tautas, vismaz vienā tās visas ir vienotas: laba maltīte un tās rūpīga sagatavošana ir ikdienišķa nepieciešamība. Ēšana ir nozīmīga šīs zemes kultūras daļa, kas, pēc pēdējiem atzinumiem, veidojusies 7000 gadu. …

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −1,48 €
Work pack Nr. 1166089
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register