Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:356590
 
Author:
Evaluation:
Published: 25.05.2010.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 8 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Cūkgaļas uzturvērtība    4
2.  Cūkgaļas prečziniskais raksturojums    5
3.  Cūkgaļas iedalījums pēc apstrādes veidiem    6
4.  Izejvielu pirmapstrāde    7
5.  Cūkgaļas siltapstrāde un gatavošana    8-10
5.1.  Siltapstrādes paņēmienu raksturojums, siltapstrādes zudumi    8-9
5.2.  Uzturvielu izmaiņas siltapstrādes procesā, nevēlamo izmaiņu novēršanas iespējas    10
6.  Ēdienu gatavošanas tehnoloģija    11-13
7.  Cūkgaļas ēdienu pasniegšanas raksturojums    14-15
  Kopsavilkums    16
  Izmantotās literatūras saraksts    17
Extract

Darba uzdevums ir iepazīties ar kādu konkrētu izejvielu vai izejvielu grupu. Manā gadījumā tā ir cūkgaļa. Darbā apskatīšu cūkgaļas ēdienu uzturvērtību, produktu prečzinisko raksturojumu, apstrādes veidus, ēdienu gatavošanas tehnoloģiju u.c.
Gaļa ir viens no cilvēku uztura pamatproduktiem. Gaļa satur vērtīgas, organismā labi izmantojamas uzturvielas dažādā daudzumā atkarībā no dzīvnieku sugas īpatnībām un barošanās. Gaļā ir 8-20 % olbaltumvielu, 30-50 % taukvielu, 70-80%  ūdens un 1% minerālvielu. Ogļhidrātu gaļā ir ļoti maz. Bez tam gaļā ir diezgan daudz B grupas vitamīnu, C vitamīna ir tikai nedaudz, muskuļu olbaltumvielas satur neaizstājamās aminoskābes.
Mājas cūku cilvēki izaudzējuši, pieradinot mežacūku V – III gadu tūkstotī pirms mūsu ēras. Tas noticis dažādos Eiropas un Āzijas reģionos.
Viduslaiku pilsētās, pat Londonā līdz XVII gadsimta beigām cūkas brīvi klaiņoja pa ielām un apēda atkritumus, ko sameta grāvjos māju tuvumā.
Pārsteidzoši ir tas, ka pēc asins bioķīmiskās analīzes un asins formulas, pēc barības sastāva un asimilācijas cūka kā visēdāja no pārējiem laboratorijas dzīvniekiem atrodas cilvēkam vistuvāk, uzreiz aiz pērtiķiem.
Pēc auglības, ātraudzības, barības izmantošanas efektivitātes un kautiznākuma cūkas pārspēj pārējos lauksaimniecības dzīvniekus. Vienīgi broileri izlieto mazāk barības produkcijas vienības ražošanai.
Gaļa cilvēka uzturā vienmēr ir bijis viens no pamatproduktiem. Latviešu nacionālajā virtuvē varam sastapt daudz gaļas ēdienu. Ļoti plaši pārstāvēta cūkgaļa, tādēļ arī izvēlējos rakstīt savu patstāvīgo darbu par šo produktu. …

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,48 €
Work pack Nr. 1229447
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register