Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:852017
 
Author:
Evaluation:
Published: 03.10.2001.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 4 units
References: Not used
Extract

Dzeramā ūdens sagatavošanas metodes var visai būtiski atšķirties atkarībā no izmantotā ūdens piesārņotības un sastāva. No virszemes avotiem (upes, ezeri) ņemtu ūdeni bieži nepieciešams filtrēt. To var veikt vai nu ar grants (smilšu) palīdzību, vai arī filtrējot ūdeni caur dzelzs sietiem. Būtiska ūdens sagatavošanas stadija it tā aerācija. Aerācijas attīra ūdeni no tajā izšķīdušajām gāzēm (sērūdeņradis, metāns amonjaks un amīni) un gaistošām organiskām vielām, kuras ūdenim piešķir nepatīkamu garšu un smaku. Gaisa skābeklis palīdz samazināt dzelzs saturu ūdeņos, oksidējot šķīstošo Fe(II) par ievērojami grūtāk šķīstošu Fe(III), kas sekojoši var koagulēties. Ja ūdens ir skābs(pH < 7), to vēlams pasārmināt. Šim nolūkam izmanto kalcija hidroksīdu. Šāda apstrāde arī ļauj pazemināt ūdens cietību. Šo ūdens pirmējās apstrādes procesu rezultātā veidojas nogulsnes, kuras atdala, ūdeni nostādinot pirmējos nostādītājos. Tajā pašā laikā pirmējos nostādinātājos izdodas atbrīvoties tikai no pašām rupjākajām suspensijas daļiņām, kuras izkrīt gravitācijas spēka iedarbības rezultātā.…

Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,98 €
Work pack Nr. 1116697
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register