Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
7,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:988604
 
Author:
Evaluation:
Published: 20.04.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 4 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
5.3.  Siltumiekārtu aprēķins un izvēle    33
5.4.  Mehānisko iekārtu aprēķins un izvēle    37
5.5.  Galīgās apstrādes cehu laukumu aprēķins    38
6.  Ēdienu izsniegšana    40
6.1.  Sadales iekārtu un sadales laukuma aprēķins    40
7.  Trauku mazgāšana    40
7.1.  Galda trauku aprēķins    40
7.2.  Zāles trauku mazgātuves laukuma aprēķins    40
7.3.  Virtuves trauku mazgātuves aprēķins    41
8.  Administratīvo telpu laukumu aprēķins    42
8.1.  Garderobes telpas laukuma aprēķins    42
8.2.  Tualetes telpas laukuma aprēķins    42
8.3.  Dušas telpas laukuma aprēķins    43
8.4.  Direktora kabineta laukuma aprēķins    43
8.5.  Apkopējas telpas laukuma aprēķins    43
9.  Apmeklētāju telpu laukuma aprēķins    44
9.1.  Apmeklētāju zāles laukuma aprēķins    44
9.2.  Apmeklētāju tualetes telpas laukuma aprēķins    44
10.  Tehnoloģiskā projekta skice ar iekārtu izvietojumu. Iekārtu specifikācija.    45
11.  Ražošanas darba organizācijas raksturojums    48
11.1.  Ražošanas telpu raksturojums, darba vietu raksturojums    48
11.2.  Tehnoloģisko līniju raksturojums    49
12.  Apkalpošanas organizācijas raksturojums    50
12.2.  Ēdienu izsniegšanas plūsmas, apkalpojošā personāla un apmeklētāju plūsmas shēma    50
12.3  Trauku, galda piederumu, galda veļas uzskaite, glabāšana un izsniegšana    50
12.4.  Tirdzniecības zāles sagatavošana darbam, uzkopšana, galdu servēšanas veidi    51
12.5.  Apmeklētāju apkalpošanas organizācijas raksturojums    51
  Secinājumi    52
  Izmantotā literatūra un interneta resursi    53
Extract

IEVADS.

Šajā darbā tiek veidots tehnoloģiskais projekts ēdināšanas uzņēmumam, kurta ēdienkarte tika izstrādāta iepriekšējā kursa darbā “Ēdienu gatavošanas tehnoloģija”.
Domāju, ka ir ļoti sarežģīti plānot tehnoloģiskās iekārtas vadoties pēc ēdienkartes, jo vieglāk noteikti būtu pielāgot ēdienkarti jau gatavam uzņēmumam. Bet noteikti būs interesanti novērtēt cik daudz šā darba izstrādē man palīdzēs mana līdzšinējā pieredze.

1. ĒDINĀŠANAS UZŅĒMUMA RAKSTUROJUMS.

Šajā darbā apskatītā kafejnīca – bārs atrodas blīvi apdzīvotā ciematā. Lai gan paralēli šajā vietā darbojas vēl sešas ēdināšanas vietas( divas no tām jau vairs nedarbojas), taču tad, kad šī kafejnīca tika atvērta, nevienā no pārējām ēdināšanas vietām nebija viesmīļu apkalpošanas un pietiekami plašas ēdienkartes, tādēļ tika ieviesta viesmīļu apkalpošana pie galdiņiem un plaša ēdienkarte, lai apmierinātu jebkura gardēža gaumi. Tā kā šī apdzīvotā vieta atrodas labā ģeogrāfiskajā stāvoklī no Rīgas, ar labu satiksmi, kā arī tas, ka uz vietas atrodas daudz darbavietu, bija iemesls cerēt, ka ir iespējams pievilināt kā vietējos apmeklētājus, tā arī klientus no citām tuvējām apdzīvotajām vietām. Un lai gan tagad divos no apkārtnē esošajiem uzņēmumiem ir ieviesta daļēja viesmīļu apkalpošana un uzlabotas ēdienkartes, tomēr sekojot līdzi klientu vēlmēm un jaunākajām tendencēm ēdienu gatavošanā, kā arī atceroties un ceļot gaismā jau aizmirstas receptes, ir panākts lielisks rezultāts – šī tagad ir viena no iecienītākajām ēdināšanas un atpūtas vietām tuvākajā apkārtnē.
Šajā kafejnīcā ir darīts viss, lai klients justos ērti un labi - virtuves darba laiks ir ieplānots ilgāks, nekā citur(līdz plkst.23), lai varētu piesaistīt klientus, kuri vēlas pavakariņot krietni vēlākā vakara stundā. Ir ļoti plašs ēdienu un dzērienu klāsts, cenas ir pielāgotas dažādiem materiālajiem līmeņiem, ir dažāda lieluma galdi - 2, 4 un 6 cilvēkiem, ir trīs atdalītas “istabiņas”, kurās ietilpst lielāks cilvēku skaits, nekā pie galda - 6 – 12 cilvēku, ir atsevišķa banketu zāle ar kamīnu - līdz 30 cilvēkiem, kopā vienlaicīgi iespējams uzņemt un apkalpot 90 – 100 viesu, kuri tiek apkalpoti gan pie bāra letes, gan arī viesmīļi tos apkalpo pie galdiņiem. Lai palielinātu klientu skaitu, tiek gatavoti ēdieni līdznešanai, kā arī klāti banketu galdu klājumi(ar viesmīļu apkalpošanu un bez tās) un izbraukuma ēdināšanas un tirdzniecības pasākumi, kuri savukārt kalpo par lieliskas mutiskās reklāmas avotiem.
Ražošanas formas organizācijas raksturojums – uzņēmums ar pilnu ražošanas ciklu, sākot no izejvielu pirmapstrādes, pusfabrikātu sagatavošanas, gatavās produkcijas gatavošanu un tās realizāciju.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register