Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:829564
 
Author:
Evaluation:
Published: 14.03.2007.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 13 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Soja    3
  Saulgrieze    4
  Rapsis    5
  Olīvkoki    6
  Zemesrieksti    7
  Eļļas palmas    8
  Rīcins    9
  Sezams    10
  Kokvilna, lini (eļļu iegūst no sēklām)    11
  Izmantotā literatūra    12
Extract

Soja ir sens kultūras augs Ķīnā (subtropu josla); (sezonālie mitrie meži), kultivēts jau vismaz kopš 2800. g. P. Kr. Pa D un A – Āzijas un Z - Āfriku izplatījies sākot ar 17. gs. pēc Kr. Z – Amerikā kopš 1829. g. D – Eiropā apmēram kopš 1840. gadu, kā arī Austrālijā. Soju visvairāk audzē ASV mūsdienās tur to iegūst vairāk nekā ½ no pasaules sojas kopražas.
Soju apraksts:
Sojas ir šai dabai raksturīgs tauriņziežu dzimtas ģints viengadīgs lakstaugs ar stāvu, stipru zarotu stublāju 20 – 100 cm garu, lielām lapām, kas līdzīgas lauku pupu lapām, bet stumbrs un lapas pūkaini spilvoti, sīkiem violetiem līdz iebaltiem ziediem lapu padusē pušķos, 3½-5 cm garām pākstīm, kurās 1-4 gludas, olveida iebaltas līdz brūngani dzeltenas, arī zaļganas, iesarkanas, iemelnams sojas pupas
Kur izmanto soju:
Sojas pārstrādājot iegūst eļļu, miltus, pienu, jogurtu un citus dažādus pārtikas produktus (vairāk nekā simts). Soju mēdz dēvēt par 21.gadsimta produktu Kultivē sēklu ieguvei. Tajās ir 25 -27% ogļhidrāti, 35 – 45% olbaltumvielas, 17 – 23% eļļas.
Augu eļļa, ko iegūst no sojas sēklām izspiežot vai ekstrahējot. Gaišdzeltens šķidrums, tā sacietēšanas temperatūra no – 15 līdz – 18 C, tā blīvums ir 922 – 934 kg/m³ (15 C), ūdenī nešķīst, šķīst organiskos šķīdinātājos(izņemot metilspirtu, etilspirtu. Pus žūstoša eļļa. Rafinēta soja ir pārtikas produktu izejviela margarīna ražošanai.…

Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,48 €
Work pack Nr. 1182702
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register