Research Papers
Technologies
Cooking, Food Processing
Emulgatori un pārtikas produktu kvalitāte-
Emulgatori un pārtikas produktu kvalitāte
Nr. | Chapter | Page. |
Ievads | 3 | |
1. | Pārtikas piedevas un to nozīme pārtikas produktu ražošanā | 4 |
1.1. | Kas ir pārtikas piedevas | 4 |
1.2. | Pārtikas piedevu nozīme pārtikas produktu ražošanā | 4 |
1.3. | E – vielu iedarbība uz cilvēka veselību | 5 |
2. | Pārtikas piedevu veidi | 7 |
2.1. | Pārtikas piedevu grupas | 7 |
2.2. | Dažu E - vielu klasifikācija pēc to ķīmiskajām īpašībām | 9 |
2.3. | Vielas, kas nav pārtikas piedevas | 10 |
3. | Pārtikas preču marķēšanas noteikumi | 11 |
3.1. | Pārtikas preču sastāvdaļu norāde | 11 |
3.2. | Pārtikas piedevas, kuras aizliegtas lietot skolās | 12 |
3.3. | Pārtikas preces, kuras tiek obligāti norādītas uz produkta marķējuma | 13 |
3.4. | Pārtikas piedevu ierobežojumi | 14 |
4. | Viļānu pilsētas piedāvāto pārtikas produktu marķējuma analīze | 16 |
4.1. | Viļānu pilsētas iedzīvotāju zināšanu un informētības līmeņa analīze | 16 |
4.2. | Veikalu īpašnieku zināšanu un informētības līmeņa analīze | 20 |
4.3. | Preču marķējuma izpēte | 21 |
Secinājumi | 23 | |
Priekšlikumi | 24 | |
Izmantotās literatūras saraksts | 25 | |
Anotācija | 26 |
Pēdējā laikā ir vērojams, ka Latvijas iedzīvotāji sāk aizdomāties par to, cik veselīgi ir tie pārtikas produkti, ko lieto ikdienā. Pircēji sāk pievērst savu uzmanību ne tikai pārtikas produkta vizuālajam izskatam, bet arī marķējumam. Bet kas ir marķējums? Marķējums ir produkta savdabīgs šifrs, kurā ir atspoguļots produkta sastāvs.
Paņemot preci, ne reizi vien, pircējs pamana noslēpumaino burtu „ E ”, kurš ir papildināts ar dažādiem burtiem. Jautājot pārdevējam, patērētājs ne vienmēr varēs saņemt informāciju par to, ko īsti nozīmē šis „ E ” un kā tas varēs ietekmēt pircēja veselību.
Autores uzmanību piesaistīja Viļānu pilsētas iedzīvotāju un veikalu īpašnieku informētība par dažādām pārtikas piedevām, kas tiek lietotas ikdienas uzturā, kā arī produktu marķējums.
Lai varētu noskaidrot Viļānu iedzīvotāju un veikalu īpašnieku informētības līmeni par dažādām pārtikas piedevām, ko lieto ikdienas uzturā, un pārtikas produktu marķējumu, tika atlasīta un izanalizēta pieejamā literatūra, sameklēta informācija internetā, tika izstrādāta aptaujas anketa iedzīvotājiem un intervijas jautājumi veikala īpašniekiem.
Pētījuma objekts – pārtikas produktu izpēte tirdzniecības sistēmā.
Pētījuma priekšmets - produkti, kuru lieto ikdienas uzturā.
Darba mērķis: izpētīt un izanalizēt pārtikas produktu sastāvu un to dažādību veikalā, noskaidrot iedzīvotāju informētības līmeni par „ E ” vielām, kā arī izpētīt produktū marķējumu.
Pētījuma hipotēze – Daudzi cilvēki nav informēti un neinteresējas par pārtikas produktu sastāvu, ko viņi lieto uzturā ikdienā.
Pētījuma uzdevumi:
1.Atlasīt un izanalizēt literatūru un informāciju no interneta par pārtikas produktu sastāvu un „ E ” vielām.
2.Izpētīt likumdošanu, kas ir saistīta ar „ E ” vielām.
3.Sistematizēt pārtikas piedevas pēc to ķīmiskajām īpašībām.
4.Izpētīt piedāvātos pārtikas produktus veikalā un apstrādāt iegūtos rezultātus.
5.Izanalizēt pētījumā iegūtos rezultātus.
Pētījuma metodes:
Teorētiskās literatūras un interneta resursu atlase, analīze.
Aptauja ( Viļānu pilsētas iedzīvotāju anketēšana) .
Matemātiski statistiskā datu apstrāde.
Pētījuma bāze: Viļānu pilsētas iedzīvotāji.…
- Emulgatori un pārtikas produktu kvalitāte
- Pārtikas piedevas un ģenētiski modificēta pārtika
-
Pārtikas piedevu raksturojums un ietekme uz organismu
Research Papers15 Anatomy, Medicine and Hygiene, Cooking, Food Processing
-
You can quickly add any paper to your favourite. Cool!Pārtikas piedevu raksturojums un ietekme uz organismu
Research Papers for secondary school15
-
Pārtikas piedevas un ģenētiski modificēta pārtika
Research Papers for secondary school18
-
Kaitīgās pārtikas piedevas un kaitīgās vielas kosmētikā
Research Papers for secondary school102
-
Rīgas ūdenstilpju ūdens kvalitātes noteikšana
Research Papers for secondary school45
Evaluated! -
Ūdens kvalitāte Liepājas mikrorajonos
Research Papers for secondary school30