FRANČU KULINĀRIJAS RAKSTURĪGĀKĀS ĪPATNĪBAS
Daudzu ēdienu nosaukumi cēlušies no franču valodas: rulete, omlete, kotlete, frikadele, antrekots, majonēze, kartupeļi fri. Tomēr franču ēdienu sarakstā sastopami arī tādi vārdi, kas ne visiem ir saprotami, un tie jāpaskaidro. Tā, piemēram,
c o n s o m m ė – gaļas buljons
c r ė m e – zupa ar saldā krējuma piedevām
v a l a u t ė – zupa, kurā parasti iecilā olu dzeltenumu
p o t – a u – f e u – zupa katliņā
m a r m i t e – buljons, ko pasniedz ar piedevām (piedevas pasniedz atsevišķi).
SALĀTI UN MAIGAS ROKAS
Lai pagatavotu īstus zaļos salātus, tos nepietiek tikai labi nomazgāt un pārlasīt. Ruso – viņš bija speciālists kulinārijā – apgalvoja, ka salātu pagatavošanai nepieciešamas jaunas meitenes rokas. Tikai tas var garantēt, ka salāti tiešām būs garšīgi.
…