Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:288338
 
Evaluation:
Published: 25.03.2009.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 10 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads L’introduction    3
  Darba mērķi un uzdevumi Les ofjectifs et les tâches    4
  Franču virtuve La Cuisine Française    5
  Franču virtuvei divas raksturīgākās lietas – vīns un siers Deux choses sont très importantes pour la cuisine française – le vin et le fromage    8
  Vīns Le vin    8
  Siers Le fromage    12
  Franču virtuve Latvijā La cuisine Française en Lettonie    14
  Secinājumi Des conclusion    16
  Literatūras saraksts La liste de la litérature utiliser    18
  Pielikums L’appendice    19
  Attēli Des images    20
  Recepte La recette    22
  Aptauja L’enquête    24
  Aptauja 2 L’enquête 2    25
Extract

Francija ir zeme, kurā zaļi lauki mijas ar skaistām pilsētām un mazpilsētām. Tā ir izcēlusies pasaules fonā ar izsmalcinātību, eleganci un uzdrīkstēšanos. Šo skaisto zemi var atpazīt pēc modes dizaineriem, burvīgajām celtnēm, cilvēku šarma un pēc krāšņās virtuves. Franču virtuve ir viena no labākajām visā pasaulē. Franči virtuvei atvēl ļoti daudz laika. Viņu gatavošanas noslēpumi ir veidojuši gandrīz visu rietumu zemju virtuves. Šī virtuve slavena ar ļoti lielu ēdienu dažādību, ar to izsmalcinātām garšas un aromāta īpašībām. Franču pavāri to panāk, pievienojot gaļas, zivju un medījumu ēdieniem ļoti daudz un dažādu garšvielu, taukvielas, labus vīnus, konjakus un liķierus. Ar franču kulināro terminu au poivre apzīmē ēdienu, kam pievienots liels daudzums piparu. Viņi uzskata, ka tieši vīns un cukurs piedod gaļas ēdieniem īpatnējo garšu un aromātu, tāpēc franču pavāri, gatavojot ēdienus, gaļu vienmēr mazliet saldina. Pat mazpilsētās ir daudz labu restorānu, un parastam ikdienas ēdienam ir ļoti augsta kvalitāte. Kulināri, kas ļoti lepojas ar savu darbu, gatavo izcilus gaļas ēdienus, cepumus un maizes, arī slavenās garās franču maizes. Francija ir ļoti slavena ar savu sieru un vīnu. Lai nopirktu svaigu pārtiku, franči iepērkas tirgū, kas ir atvērts noteiktās nedēļas dienās. Viņu virtuvē var visbiežāk saskatīt šādus dārzeņus: kartupeļus, zaļās pupiņas, burkānus, puravus, rāceņus, baklažānus, cukini un dažādas sēnes (austersēnes, baravikas, trifeles), bet no augļiem biežāk - apelsīni, tomāti, mandarīni, persiki, āboli, bumbieri, plūmes, ķirši, zemenes, avenes, kazenes, upenes un vīnogas. No gaļas franči īpaši iecīnījuši cāli, tītaru, zosi (svētkos), teļa, jēra un truša gaļu, kā arī cūkgaļu un liellopu gaļu. Pie dažiem miesniekiem var iegādāties arī zirga gaļu, bet tā nav tik ļoti pieprasīta. Frančus noteikti ļoti pārsteigtu tas kartupeļu daudzums, ko mēs lietojam ikdienā, jo viņi pie gaļas un zivju ēdieniem vairāk pasniedz dažādus dārzeņus. Francijā plaši pazīstami tādi medījumi kā pīle cassoulet (pīle, kas pagatavota savos taukos) un Confit de Canard (zoss, kas pagatavota savos taukos, bez tam, gaļa izkūst savos taukos, savienojas ar pašas zoss taukiem un veido arī masu, ko var smērēt uz maizes).…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register