Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:429969
 
Evaluation:
Published: 11.03.2013.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 3 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Gastronomiskais tūrisms    3
1.2.  Tendences, kas virza nacionālos ēdienus uz galamērķa mārketingu    4
2.  Ilgtspējība un gastronomiskais tūrisms    6
2.1.  Slow Food kustība    6
3.  Gastronomiskais tūrisms Latvijā    8
  Secinājumi    10
  Izmantoti avoti    11
Extract

3. Gastronomiskais tūrisms Latvijā
Latvijā ir daudz piena produktu ražotņu. Nav runa tikai par pienu, krējumu, biezpienu vai sviestu. Latvijā ir izveidojušās arī labas siera ražošanas tradīcijas, kā arī tiek gatavoti gardi jogurti. Viena no viesmīlīgām ražotnēm atrodas Kazdangā.
Taču īpaši aizraujošs var izvērsties ceļojums uz siera darītavām. Viena no tām ir Ozolnieku novada Līcīši, kur apmeklētājiem tiek pastāstīts, kā tad kazas tiek audzētas un barotas un kā tiek gatavots siers. Neizpaliek degustācija, kā arī tirgošanās par daudz zemākām cenām nekā veikalā.
Kurš gan var atteikties arī no gardas tikko ceptas maizes nobaudīšanas? Šajā ziņā īpaši izceļas Lāču maizes ceptuve Rūjienas pusē. Savs piegājiens ar ekskursiju pa novadpētniecības muzeju ir Ates dzirnavās Kalncempju pagastā Alūksnes rajonā, kur āra pastaiga beidzas ar vietējā krāsnī ceptas rudzu rupjmaizes baudīšanu. Savukārt Limbažu rajona Igatē katrs pats var iejusties dzirnavnieka ādā, maļot miltus un pērtam nogaršot tos – kā tad garšo maize, kuras tapšanā esi piedalījies pats.
Rīgā, uzņēmumā AS Laima iespējams apmeklēt šokolādes istabu. Tur var vērot, kā no kakao pupiņām tiek iegūta šokolāde. Apmeklējums ir iespējams tikai grupās, taču cilvēki arī mūsdienās tiek laisti ražotnē un cienāti ar saldumiem.
Tāpat par apmeklētājiem padomājuši AS Rūjienas pienotava uzturētāji. Tur neiztrūkst degustāciju galds un filmas par ražotni rādīšana. Degustācijā tiek piedāvāts krietni vairāk saldējuma šķirņu, nekā pierasts redzēt veikalos Rīgā. Interesanta ekskursija iespējama arī cietes ražotnē Starkelsen Alojā, kas piedāvā degustēt gardus sīrupus, tāpēc saldummīļiem būs ko darīt arī tai pusē.
Dabīgākus saldumus sezonas laikā iespējams baudīt Laumas dabas parkā Talsu rajona Īves pagastā, kur izveidota Bišu taka un baudāms dažādu veidu medus, kā arī ziedputekšņi. Neizpaliek arī ekskursija bitenieku tērpos uz stropiem.
Vienu medu arī ilgi neēdīsi, tāpēc pie tā klāt ir jauki pasniegt arī maizi un pienu, kas tiek piekopts saimniecībā Mauriņi Alūksnes pusē.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register