Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:467475
 
Author:
Evaluation:
Published: 08.12.2008.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 50 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    3
1.  ĢINTS STREPTOCOCCUS    4
1.1.  Streptokoku raksturojums un morfoloģija    4
1.2.  Kultivēšana    5
1.3.  Klasifikācija    8
1.3.1.  Pēc Sherman    8
1.3.2.  Pēc Lancefield    9
1.4.  Bioķīmija    10
1.5.  Diagnostiskie testi    11
1.6.  Izdalītie fermenti un toksīni    14
1.7.  A grupas streptokoku šūnas apvalka uzbūve    15
1.8.  Izturība apkārtējā vidē    16
1.9.  Streptokoku jūtība pret antibiotikām    16
1.10.  Izmantošana rūpniecībā    17
2.  STREPTOKOKU IZRAISĪTĀS SLIMĪBAS    18
  SECINĀJUMI    19
  PRIEKŠLIKUMI    20
  INFORMĀCIJAS AVOTU SARAKSTS    21
  PIELIKUMI    24
Extract

Baktērijas ir mikroskopiski vienšūnu organismi. Tās ir mums visapkārt, kā arī cilvēku un dzīvnieku organismos. Visas baktērijas var iedalīt saprofītiskajās un patogēnajās. Patogēnās, atšķirībā no saprofītiskajām, spēj izraisīt saslimšanu.
Arī streptokoku ģintī ir ļoti daudz baktēriju sugu, kuras spēj izraisīt dažādas, vairāk vai mazāk, dzīvībai bīstamas slimības, tādēļ, lai zinātu kā ar tām cīnīties, vispirms jāizpēta pašas baktērijas.
Kursa darba mērķis:
No saņemtā patoloģiskā materiāla izolēt un diagnosticēt ierosinātāju
Kursa darba uzdevumi:
1.Veikt primāro izolēšanu no patoloģiskā materiāla
2.Uztriepes pagatavošana un krāsošana pēc Grama
3.Tīrkultūras iegūšana
4.Tīrkultūras bioķīmisko īpašību noteikšana
5.Apkopot iegūto informāciju no informācijas avotiem
Darba gaitā tika izmantotas dažādas pētīšanas metodes: teorētiskā literatūra no grāmatām un interneta avotiem, patoloģiskā materiāla izmeklēšana un uzsēšana uz N-agara, Asins un Endo agara, baktēriju koloniju izpēte, uztriepju pagatavošana un krāsošana pēc Grama, bioķīmisko īpašību noteikšana un uztriepju mikroskopēšana.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register