Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:750681
 
Author:
Evaluation:
Published: 18.02.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 2 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Kaltēšanas nepieciešamība un tās būtība    4
2.  Kaltēšanas uzdevums    4
3.  Kaltēšanas procesa norise    4
4.  Kalte z/s „Atplēsas”    4
5.  Kaltes darbības shēma    5
6.  Kaltes principiālā darbības shēma    6
7.  Pieņemšanas tvertne    7
8.  Gliemežkonveijers    7
9.  Priekštīrītājs MPO – 50    8
10.  Trumuļkalte    9
11.  Graudu dzesētājs    11
12.  TRL -75+CAD-20 - augstspiediena graudu pūtējs    12
13.  Kausiņu elevators - Н 1-50    13
14.  Fortschritt – ventilējamie apcirknis    14
15.  Secinājumi    15
16.  Izmantotā literatūra    16
Extract

Saldus rajonā apkopotas ziņas par 3593 saimniecībām, kurām ir 105 523 hektāri zemes. Vidējais saimniecības lielums ir 29.4 hektāri (lauksaimniecībā izmantojamā zeme - vidēji 21.8 hektāri). Rajonā visvairāk ir piemājas saimniecību - 1774 (vidējais to lielums - 13.8 hektāri), ir 18 statūtsabiedrību (vidējais lielums 755.8 hektāri), 1478 zemnieku saimniecības, to vidējais lielums ir 43.5 hektāri. Galvenos ienākumus no lauksaimniecības gūst 43.7% lauku saimniecību. Zemnieku saimniecībā „Atplēsas” lauksaimniecība izmantojamā zeme ir 61.2 ha kopplatībā.
Rajonā darbojas 12 šahtu kaltes, 17 rotējošās kaltes un 16 ventilācijas kaltes ar kopējo jaudu 373 tonnas stundā, taču nopietns jautājums ir graudu glabātavu trūkums. Tās nodrošinātas tikai 8577 hektāriem sējumu, bet glabātavu nav labībai 22893 hektāros. Zemnieku saimniecībā „Atplēsas” darbojas trumuļu kalte, ar jaudu 20 t/h.

KALTĒŠANAS NEPIECIEŠAMĪBA UN TĀS BŪTĪBA

Lauksaimnieciskās ražošanas produkti - graudi, zāle, augļi, saknes - svaigā stāvoklī
dzīvo un elpo, resp., notiek olbaltumvielu un cietes pakāpeniska noārdīšanās, izdalās CO2 gāze, ūdens un siltums u. tml. Elpošanas intensitāte galvenokārt atkarīga no produkta mitruma un temperatūras. Nav mazsvarīga arī pelējuma sēnīšu, baktēriju un kukaiņu klātbūtne uz produkta, jo tā ievērojami intensificē olbaltuma un cietes noārdīšanos.
Lai produktu saglabātu pilnvērtīgu un bez zudumiem līdz tā izlietošanas brīdim, tas jākonservē Konservēt var ar daudziem un dažādie paņēmieniem, no kuriem viens ir kaltēšana.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register