Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:528783
 
Author:
Evaluation:
Published: 22.02.2013.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: 3 units
References: Not used
Time period viewed: 2011 - 2015 years
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS   
1.  GURĶU BIOLOĢIJA   
2.  UZTURVĒRTĪBA UN IZMANTOŠANA   
3.  GURĶU ŠĶIRNES   
4.  DĒSTU AUDZĒŠANA   
5.  GURĶU KOPŠANA UN VEIDOŠANA   
6.  RAŽAS NOVĀKŠANA   
Extract

6. RAŽAS NOVĀKŠANA
Gurķi sāk ražot pēc mēneša pusotra pēc iestādīšanas. Gurķus vāc tā sauktajā tehniskajā gatavībā, kad sēklas vēl nav pilnībā izveidojušās. Gurķus iesaka vākt 3 reizes nedēļā un biežāk. Mēs savā piemājas siltumnīcā gurķus vācām katru otro dienu, kad tie sāka masveidā ražot. Vācot gurķus regulāri tie nepāraug un ir kvalitatīvi. Pārauguši gurķi zaudē savu vērtību, labo garšu un kavē nākamo gurķu veidošanos.
Vislabāk gurķus vākt no rīta, ko arī centāmies ievērot. Vācot gurķu, svarīgi nesabojāt pašu augus un tos pēc iespējas mazāk kustināt. Siltumnīcā pie augļa atstāj līdz 1 cm garu kātiņu. Nolasa arī kroplos un bojātos gurķus, lai tie augam neatņem spēku, kas vajadzīgs, lai veidotos laba raža. Gurķi ražoja no jūnija līdz oktobrim un raža bija apm. 22-24 kg no m2
Pēc novākšanas gurķus var vēl dažas dienas uzglabāt vēsā vietā 12-13°C, tomēr vislabāk tos ēst svaigā veidā un konservēt drīz pēc novākšanas. Savītuši un pēc tam ūdenī atsvaidzināti gurķi vairs nav tik garšīgi.

Author's comment
Editor's remarks
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,48 €
Work pack Nr. 1330064
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register