Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
7,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:800090
 
Evaluation:
Published: 22.08.2023.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 26 units
References: Used
Time period viewed: 2021 - 2025 years
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    5
1.  ILGTSPĒJA UN TĀS DIMENSIJAS    7
1.1.  ILGTSPĒJAS DEFINĒJUMS UN TĀS AKTUALITĀTE    7
1.2.  ILGTSPĒJAS DIMENSIJAS    8
2.  ILGTSPĒJA ĒDINĀŠANAS UZŅĒMUMOS    11
2.1.  ILGTSPĒJAS NOVĒRTĒŠANS KRITĒRIJI ĒDINĀŠANAS UZŅĒMUMOS    11
2.2.  PĒTĪJUMAM IZVĒLĒTIE ILGTSPĒJAS NOVĒRTĒŠANAS KRITĒRIJI    15
3.  ILGTSPĒJAS KRITĒRIJU IEVĒROŠANAS NOZĪMĪGUMS ĒDINĀŠANAS UZŅĒMUMOS    18
3.1.  PĒTĪJUMA METODOLOĢIJA    18
3.2.  PIECU IZVĒLĒTO ĒDINĀŠANAS UZŅĒMUMU RAKSTUROJUMS    20
3.3.  INTERVIJU UN ANKETU REZULTĀTI UN TO ANALĪZE    21
3.4.  NOVĒROŠANAS REZULTĀTI UN TO ANALĪZE    24
  REZULTĀTU APOKOPOJUMS    26
  SECINĀJUMI    27
  PRIEKŠLIKUMI    28
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA UN AVOTI    29
  PIELIKUMS    31
Extract

Pagājušā gadsimta radītais termins “ilgtspēja” ir radikāli mainījis cilvēku uzskatus par to, kā katrai no nozarēm mūsdienās būtu nepieciešams turpināt pastāvēt, vienlaicīgi sniedzot labumu sabiedrībai, videi un ekonomikai un atstāt attīstības spējas mantojumu arī nākamajām paaudzēm. Ideja par ilgtspēju ir radusies brīdī, kad cilvēks ir apzinājies, kādas negatīvi ietekmējošas sekas tas ir atstājis ne tikai dabai, bet arī cilvēkiem. It īpaši šī tēma ir cieši saistīta ar tūrismu jeb precīzāk masu tūrisma izraisītajām sekām, no kā visvairāk cieš piekrastes un ūdens ekosistēmas. Tik pat lielu postu nodara arī ēdināšanas sfēra. Diemžēl tā kā tēma par ilgtspēju vēl nav skaidri izpētīta un līdz galam izprasta, tad rodas dažādas neskaidrības arī zinātnieku starpā par to, kāds ir konkrētais cilvēces rīcības plāns, lai glābtu pasauli un jautājums ir, vai tas ir vajadzīgs un vai mēs šīs labvēlīgās pārmaiņas piedzīvosim?
Tā pat kā visu citu uzņēmumu, arī ēdināšanas nozares speciālistiem ir grūtības izprast samērā nesen ilgtspējas attīstības asociāciju izsniegtos kritērijus, pēc kuriem vadoties, uzņēmums spēs pilnveidot savu ilgtspēju visās no 3 dimensijām, kur galvenais guvums, no biznesa puses, ir ietaupīt naudas līdzekļus.…

Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −8,98 €
Work pack Nr. 1398791
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register