„Ar katru virtuvi ir saistīts noteikts emociju spektrs, ko izraisa ēdiena aromāts, garša, izskats. Mielojoties ar Indiešu ēdieniem iestājas tāds miers. Sajūta ir nereāla – kā pasakā.” (atzīst Indiešu ēdienu cienītājs Kaspars Bindemanis).
Indijas kulinārija veidojusies no daudzu Indijā dzīvojošo tautību kulinārijām. Galvenais šķērslis vienotas indijas kulinārijas izveidošanā ir daudzās dažādās reliģijas un ar tām saistītie aizliegumi attiecībā uz viena vai otra ēdiena lietošanu. Tā, piemēram, Indijas iedzīvotāju vairākums – indusi ēdienu gatavošanai nemaz neizmanto liellopu gaļu, jo uzskata govi par svētu dzīvnieku. Tai pašā laikā Indijā dzīvo ap 60 miljoni musulmaņu, kam uzturā aizliegts lietot cūkgaļu. Vairākums šīs milzīgās valsts iedzīvotāji ir pārliecināti veģetārieši un nelieto ēšanai nekādus dzīvnieku valsts produktus, pat ne jūras moluskus.
…