Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:517134
 
Evaluation:
Published: 21.12.2015.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 8 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Produktu raksturojums    4
  Produkta apraksts    4
  Produkta mērķauditorija    5
  Vēlmes un vajadzības, ko produkts apmierina    5
  Piedāvātie pakalpojumi    7
  Vispārējs industrijas raksturojums    10
  Industrijas robežas    10
  Iekļūšanas un iziešanas barjeras    10
  Patērētāju pārslēgšanās iespējas    10
  Uzņēmumā izmantojamie resursi    11
  Veiksmes faktori    11
  Tradīcijas valstī, reģionā    11
  Industrijas attīstības fāze, perspektīvas    12
  Valsts politika, regulējums nozarē    12
  Pieprasījuma īpatnības, stabilitāte    13
  Saistītās un papildinošās nozares    13
  Konkurentu analīze    14
  Statistisko datu analīze    17
  Uzņēmumu skaits industrijā un darbības ilgums    17
  Nozarē nodarbināto skaits    18
  Nozarē nodarbināto darba algas    18
  Iespēju un draudu (ID) analīze    19
  Iespējas    19
  Draudi    19
  Secinājumi    20
  Izmantoto avotu saraksts    21
Extract

Secinājumi
Galvenā atziņa, ko ieguvu, veidojot šo darbu bija tā, ka ēnu ekonomika šajā nozarē ir neizmērojama. Par to liecina šī darba nodaļā “Statistisko datu analīze” redzamā informācija. Pārsteidzošs šķiet fakts, ka gandrīz puse no nodarbinātajiem šajā sfērā saņem mazāku algu kā valstī noteikto minimālo, kaut gan ir skaidrs, ka diezin vai nemaksājot vismaz valsts vidējo algu, nozares uzņēmēji spētu atrast sev lojālus un strādāt gribošus darbiniekus. Arī pēc oficiāli pieejamajiem datiem rēķinot ēdināšanas pakalpojumu sniedzēju komerciālās darbības rentabilitāti, nozare vidēji darbojas ar zaudējumiem. Es secinu, ka lai arī šī industrija šķiet ārēji spoža un vilinoša, patiesībā tikai retajam uzņēmējam izdodas izdzīvot. Lai uzņemtos šādu risku, uzņēmējam ir jābūt vai nu šīs nozares entuziastam vai arī jābūt vēl kādam citam stabilu ienākumu avotam.
Lai arī darba izveides sākumā vēlējos veidot “premium” klases restorānu, kas darbojas 5 dienas nedēļā un paralēli pamatdarbībai piedāvā tikai banketa pakalpojumus, sapratu, ka, lai nopelnītu pietiekami daudz līdzekļu izdzīvošanai, jāmēģina nopelnīt ar visiem pieejamajiem resursiem. Šī iemesla dēļ izvēlējos palielināt restorāna darba laiku līdz pat septiņām dienām nedēļā, piedāvāt arī bāra pakalpojumus, apmeklētājiem piedāvāt arī ūdenspīpes un cigārus, paredzēju biznesa pusdienu piedāvājumus, brīvdienu brančus un dalību masu pasākumos ar pieejamākām cenām un vienkāršāku sortimentu.
Tā kā Latvijā šajā industrijā ir ļoti izteikta sezonalitāte, gada aukstajos un tumšajos mēnešos nopelnīt uzņēmējdarbības uzturēšanai ir ļoti grūti. Šī iemesla dēļ, daudziem industrijas pārstāvjiem “tukšajos” mēnešos tiek iekrāti parādi, kas ir jāatdod tad, kad atkal sākas pelnošā sezona. Lai izvairītos no šī “apburtā loka”, vienīgais variants, ko redzu, ir ļoti strikti plānot savu budžetu un, tiklīdz tas ir iespējams, veidot uzkrājumus, lai peļņu nenesošajos periodos atkal nevajadzētu iedzīvoties parādos.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register