Research Papers
Business and Law
Economics
Industrijas analīze ēdināšanas pakalpojumu sniedzējiem-
Industrijas analīze ēdināšanas pakalpojumu sniedzējiem
Nr. | Chapter | Page. |
Ievads | 3 | |
Produktu raksturojums | 4 | |
Produkta apraksts | 4 | |
Produkta mērķauditorija | 5 | |
Vēlmes un vajadzības, ko produkts apmierina | 5 | |
Piedāvātie pakalpojumi | 7 | |
Vispārējs industrijas raksturojums | 10 | |
Industrijas robežas | 10 | |
Iekļūšanas un iziešanas barjeras | 10 | |
Patērētāju pārslēgšanās iespējas | 10 | |
Uzņēmumā izmantojamie resursi | 11 | |
Veiksmes faktori | 11 | |
Tradīcijas valstī, reģionā | 11 | |
Industrijas attīstības fāze, perspektīvas | 12 | |
Valsts politika, regulējums nozarē | 12 | |
Pieprasījuma īpatnības, stabilitāte | 13 | |
Saistītās un papildinošās nozares | 13 | |
Konkurentu analīze | 14 | |
Statistisko datu analīze | 17 | |
Uzņēmumu skaits industrijā un darbības ilgums | 17 | |
Nozarē nodarbināto skaits | 18 | |
Nozarē nodarbināto darba algas | 18 | |
Iespēju un draudu (ID) analīze | 19 | |
Iespējas | 19 | |
Draudi | 19 | |
Secinājumi | 20 | |
Izmantoto avotu saraksts | 21 |
Secinājumi
Galvenā atziņa, ko ieguvu, veidojot šo darbu bija tā, ka ēnu ekonomika šajā nozarē ir neizmērojama. Par to liecina šī darba nodaļā “Statistisko datu analīze” redzamā informācija. Pārsteidzošs šķiet fakts, ka gandrīz puse no nodarbinātajiem šajā sfērā saņem mazāku algu kā valstī noteikto minimālo, kaut gan ir skaidrs, ka diezin vai nemaksājot vismaz valsts vidējo algu, nozares uzņēmēji spētu atrast sev lojālus un strādāt gribošus darbiniekus. Arī pēc oficiāli pieejamajiem datiem rēķinot ēdināšanas pakalpojumu sniedzēju komerciālās darbības rentabilitāti, nozare vidēji darbojas ar zaudējumiem. Es secinu, ka lai arī šī industrija šķiet ārēji spoža un vilinoša, patiesībā tikai retajam uzņēmējam izdodas izdzīvot. Lai uzņemtos šādu risku, uzņēmējam ir jābūt vai nu šīs nozares entuziastam vai arī jābūt vēl kādam citam stabilu ienākumu avotam.
Lai arī darba izveides sākumā vēlējos veidot “premium” klases restorānu, kas darbojas 5 dienas nedēļā un paralēli pamatdarbībai piedāvā tikai banketa pakalpojumus, sapratu, ka, lai nopelnītu pietiekami daudz līdzekļu izdzīvošanai, jāmēģina nopelnīt ar visiem pieejamajiem resursiem. Šī iemesla dēļ izvēlējos palielināt restorāna darba laiku līdz pat septiņām dienām nedēļā, piedāvāt arī bāra pakalpojumus, apmeklētājiem piedāvāt arī ūdenspīpes un cigārus, paredzēju biznesa pusdienu piedāvājumus, brīvdienu brančus un dalību masu pasākumos ar pieejamākām cenām un vienkāršāku sortimentu.
Tā kā Latvijā šajā industrijā ir ļoti izteikta sezonalitāte, gada aukstajos un tumšajos mēnešos nopelnīt uzņēmējdarbības uzturēšanai ir ļoti grūti. Šī iemesla dēļ, daudziem industrijas pārstāvjiem “tukšajos” mēnešos tiek iekrāti parādi, kas ir jāatdod tad, kad atkal sākas pelnošā sezona. Lai izvairītos no šī “apburtā loka”, vienīgais variants, ko redzu, ir ļoti strikti plānot savu budžetu un, tiklīdz tas ir iespējams, veidot uzkrājumus, lai peļņu nenesošajos periodos atkal nevajadzētu iedzīvoties parādos.
…
Industrijas robežas Saimnieciskās darbības NACE klasifikatora 2.redakcijā izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojumi ir apvienoti punktā I. Ēdināšanas pakalpojumi, kuros ietilpst restorānu un mobilo ēdināšanas vietu pakalpojumi, izbraukuma ēdināšana pēc pasūtījuma un citas ēdināšanas un bāru darbība apvienoti šī klasifikatora 56. apakšpunktā. Lai gan ieguldījumi ēdināšanas biznesā tiek uzskatīti par vienu no nedrošākajiem ieguldījumu veidiem, konkurence ir liela. Netrūkst investoru, kuru galveno peļņas avotu nodrošina kāda cita veida bizness, taču brīvie līdzekļi labprāt tiek ieguldīti restorānu industrijā. Apskatot pēdējo četru gadu Centrālās Statistikas pārvaldes datus, secinu, ka uzņēmumu skaitam ēdināšanas nozarē ir pieaugoša tendence.
- Industrijas analīze ēdināšanas pakalpojumu sniedzējiem
- Krievu tautas nacionālā virtuve - sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu piedāvājums Liepājā
- Sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu plānošana gar galvenajiem autoceļiem
-
You can quickly add any paper to your favourite. Cool!Krievu tautas nacionālā virtuve - sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu piedāvājums Liepājā
Research Papers for university32
-
Sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu plānošana gar galvenajiem autoceļiem
Research Papers for university6
-
VAS "Latvijas Pasts" vēstuļu korespondences pakalpojumu analīze un attīstības iespējas konkurences apstakļos
Research Papers for university44
Evaluated! -
Ienākošā tūrisma analīze Latvijā
Research Papers for university53
Evaluated! -
SIA "X" gada pārskata analīze un tā novērtēšana
Research Papers for university40
Evaluated!