Itālijā ciena dabiskus produktus, kas mūsdienās kļuvuši populāri visā pasaulē. Tā tas ir bijis jau izsenis, taču joprojām moderni. Svaigi, smaržīgi dārzeņi un apetīti rosinoša, visbiežāk grilēta gaļa vai zivis un, protams, makaroni, zaļganā olīveļļa un arī neiztrūkstošais sarkanvīns tas ir tieši tas, ko mūsdienās ārsti iesaka sirds, asinsrites stiprināšanai un labsajūtai. Visbeidzot, atbrīvojoties no dažādiem stereotipiem, par kuriem itāliešus apsmej, nākas secināt, ka šī reģiona kulinārija ir daudz bagātāka par triviālajiem spageti ar tomātu mērci, picu vai tiramisu1.
Itāliešu virtuve piedāvā neredzēti plašu daudzveidību, tā ir izsmalcināta savā vienkāršībā, aromātiska, jautra un pilna dzīvīguma.…