Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:120884
 
Evaluation:
Published: 20.03.2007.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 2 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Virtuves vēsture, pastas    3
2.  Itāļu sieri un garšvielas    4
3.  Vīni    5
4.  Itāļu šķiņķi un produkti, bez kuriem neiztiek virtuvē    6
5.  Picas    7
6.  Mērces un deserti    8
7.  Receptes: Spageti ar jūras veltēm    9
8.  Rīsi un zirņi    10
9.  Izmantotā literatūra    11
Extract

Paši itāļi nosaukumu “itāļu virtuve” neuzskata kā vienotu jēdzienu, jo līdz 1861. gadam Itālijā pastāvēja vairākas provinces, katra ar savu valdnieku, armiju, floti, kultūras tradīcijām un savu attieksmi pret ēdieniem.
Var teikt, ka ne itālis prot gatavot ēst, toties māk labi paēst. Ēšana kā rituāls ir vēl viens apliecinājums itāļu mūžsenajai prasmei pārvērst dzīvi mākslā. Pusdienas Itālijā uzskata par dienas svarīgāko notikumu, šai laikā dzīve uz divām stundām, visi dodas uz mājām, lai baudītu kopīgu ģimenes maltīti.
Itālijā ciena dabiskus produktus, kas mūsdienās kļuvuši populāri visā pasaulē. Svaigi, smaržīgi dārzeņi un apetīti rosinoša, visbiežāk, grilēta gaļa vai zivis un, protams, makaroni, zaļganā olīveļļa un arī sarkanvīns – pats labākais sirdij, asinsrites stiprināšanai un labsajūtai. Visa izsmalcinātība slēpjas savā vienkāršībā, aromātiskuma, jautra un pilna dzīvīguma.
Itāļu ēdieni ir ļoti daudzveidīgi: Venēcijas garneles uz rašpīra, Romas teļa cepetis, Milānas risotto, mocarella siers, zobenzivs. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register