Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:897809
 
Author:
Evaluation:
Published: 06.03.2008.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 7 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Teorētiskā daļa    4
1.1.  Kafijas atklāšana    4
1.2.  Kafijas audzēšana un ražošana    5
1.3.  Kafijas grauzdēšanas veidi    6
1.4.  Kafijas pupiņu apstrāde    7
1.5.  Kafijas pirkšana un uzglabāšana    8
1.6.  Kafijas ķīmiskais sastāvs    9
1.7.  Kafijas ietekme uz veselību    11
2.  Praktiskie pētījumi    13
2.1.  Aptaujas anketu analīze    13
2.2.  Dažādu firmu kafiju vides skābuma noteikšana    17
2.3.  Dažādu firmu kafiju fosfātjonu daudzuma noteikšana    19
2.4.  Kafijas cenu salīdzinājums populārākajos Rīgas lielveikalos    20
3.  Secinājumi    21
  Literatūras avoti    22
  Anotācija    23
  Pielikums    25
Extract

Zinātniski pētnieciskā darba tēma ir „Kafija”, kura tika izvēlēta, lai noskaidrotu, cik liela nozīmē kafijai ir cilvēku sadzīvē, kā tā ietekmē veselību.
Darba hipotēze ir – dabīgā kafija, lietojot ikdienā, ir veselīgāka par šķīstošo kafiju.
Darba uzdevumi:
iepazīties ar saistošo literatūru par kafiju;
izstrādāt zinātniski pētnieciskās anketas, lai noskaidrotu Rīgas 84. vidusskolas jauniešu viedokli par mums interesējošām tēmām;
analizēt un apkopot iegūtos datus un informāciju;
veikt nepieciešamos kafijas pētījumus;
izpētīt un salīdzināt kafijas cenas lielveikalos.


1.Teorētiskā daļa.

1.1.Kafijas atklāšana.

Nav precīzi zināms, kad pirmais cilvēks atklāja kafijas auga iedarbību un pagatavoja dzērienu no ogām, bet par kafijas izcelsmi ir divi stāsti. Pirmais nāk no arābu ārsta vārdā Rhazes, kurš to piemin kā medikamentu apmēram 900 gadus pirms mūsu ēras. Otrs stāsts ir par kazu ganu vārdā Kaldi (ap mūsu ēras 300. gadu). Abi šie stāsti tiek stāstīti dažādās versijās, bet pamatā stāsts paliek tas pats [1].

Leģenda par Kaldi.

Leģenda stāsta par kazu ganu Kaldi, kurš dzīvoja Etiopijā ap mūsu ēras 300. gadu. Viņš ievēroja, ka kazas, kuras ēdušas sarkanās ogas no kāda koka, bija spriganas un enerģiskas līdz pat vēlam vakaram. Viņš pats pagaršoja sarkanās ogas un piedzīvoja tādu pašu iedarbību. Viņš par to ieminējās mūkiem netālajā klosterī, kuri ātri atrada pielietojumu īpašajām ogām – tās tika ēstas, lai paliktu nomodā garo nakts lūgšanu laikā. Nejauši viņi atklāja, ka ogās esošās pupiņas var grauzdēt, un no tām pagatavotais dzēriens ne vien rada līdzīgu efektu, bet arī labāk garšo. Tāpēc Etiopija tiek uzskatīta par „kafijas dzimteni”…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,98 €
Work pack Nr. 1158561
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register