Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:471628
 
Author:
Evaluation:
Published: 31.03.2009.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 6 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads   
  Literatūras analīze   
1.  Kafijas izcelsmes vēsture   
2.  Kafijas ražošanas process   
2.1.  Kafijas grauzdēšanas pakāpes   
2.2.  Kafijas grauzdēšanas metodes   
3.  Kafijas sastāvs   
4.  Kafijas veidi un to raksturojums   
5.  Kafijas ietekme uz cilvēka fizioloģiskiem procesiem   
6.  Kafijas izmantošanas jomas un to raksturojums   
  Praktiskais pētījums   
1.  Anketu rezultātu apkopojums   
  Secinājumi   
Extract

Ievads
Autore ir izvēlējusies tēmu – ”Kafijas īpašības un tās ietekme uz cilvēka organismu” jo, redzot sabiedrības attieksmi attiecībā uz kafiju, ievēroja, ka kafija sabiedrībā ir ļoti populāra. Bieži tiek dzirdēts, ka kafija ir kaitīga cilvēka veselībai, bet nekur nav konkrēts apstiprinājums šim viedoklim. Autore nolēma to izpētīt. Vēl jo vairāk, tas viņu ieinteresēja, jo pati autore arī dažreiz dzer kafiju un vēlas uzzināt, kas ir tās vielas, kas ar kafijas starpniecību nonāk cilvēka organismā.
Darba mērķis – pētīt kafijas īpašības un izmantošanas pozitīvos un negatīvos aspektus.
Darba uzdevumi:
1. Apgūt pētnieciskā darba veikšanas principus;
2. Iepazīties ar literatūru par kafiju un tās īpašībām;
3.Uzzināt sabiedrības viedokli par kafijas pozitīvajiem un negatīvajiem aspektiem;
Metodes:
1. Literatūras un statistisko datu analīze;
2. Anketēšana;

Hipotēze: Kafijas ietekme uz cilvēka organismu nav vērtējama kā tikai pozitīva vai tikai negatīva.

1.Kafijas izcelsmes vēsture
Kafijai ir ļoti sena vēsture, kas aizsākusies vairāk nekā pirms 1000 gadiem. Par nosaukuma ”kafija” rašanos ir divi uzskati. Vieni uzskata, ka nosaukums „kafija” radās no kalnu provinces Etiopijas dienvidos – Kaffas, kur cilvēki dzēra uzmundrinošu dzērienu ar nosaukumu «bunk». To gatavoja no zaļajiem kafijas koka augļiem.
Bet citi uzskata, ka kafijas dzeršana ir aizsākusies Āfrikā (Abesīnijā), no kurienes to 15.gadsimta sākumā ieveda Arābijā. Tur senie tirgotāji un jūrnieki ieraudzīja, ka gandrīz visi vietējie iedzīvotāji dzer kādu melnu, karstu, ļoti rūgtu dzērienu. Sākumā teica, ka kafija ir “sīrups no pelniem”, “sātandzēriens”. Un tas turpinājās līdz tam brīdim, kamēr kafiju nogaršoja Romas pāvests Klements VIII, kurš to nosvētīja, uzdāvinādams tādā veidā visiem pareizticīgajiem katoļiem kafiju. Vēlāk kafijai sāka veltīt dzejas, sacerēt dziesmas, bet Johans Sebastians Bahs sakomponēja pat “Kafijas sonāti”. Ļoti īsā laikā kafija kļuva īpaši populāra arābu zemēs. Viņi sauc melno dzērienu par “kahva” (uzbudinātais) un augstu vērtē tā atspirdzinošās un uzmundrinošās īpašības, it īpaši tāpēc, ka ticība viņiem liedz dzert vīnu. Par kultūraugu kafijas koks kļuva tikai 400-500 gadus atpakaļ. [1; 20.]

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register