Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:542374
 
Evaluation:
Published: 27.02.2004.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 3 units
References: Not used
Extract

Kartupeļi ir viens no nozīmīgākajiem lauku kultūraugiem, jo tiem ir plašas un vispusīgas izmantošanas iespējas. Tie ir ļoti vērtīgs, neaizvietojams pārtikas produkts, kuru var lietot uzturā bez sarežģītas gatavošanas tehnoloģijas. Kartupeļi ir nozīmīga izejviela cietes un spirta rūpniecībā, kā arī augstvērtīga, plaši izmantojama lopbarība.
Kartupeļi ir ļoti svarīgs pārtikas produkts. Ne velti kartupeļus tautas valodā sauc par “otro maizi”. Analīzes apstiprina, ka 300 g kartupeļu satur 225 kalorijas. Patērējot uzturā šādu daudzumu kartupeļu, pieaudzis cilvēks uzņem ap 50% C vitamīna, 10-15% B1 vitamīna, 5% B2 vitamīna, 15% PP vitamīna un 1-2% A vitamīna dienas normas, kā arī 75% kālija, 20% - magnija un 20% - dzelzs, 15% - fosfora un 5% kalcija devas. Bez tam kartupeļi satur daudz no organismam nepieciešamajiem mikroelementiem – mangānu, boru, varu, cinku, niķeli, molibdēnu un fluoru.
Kartupeļu izmantošanas iespējas pārtikā ievērojami paplašina Ādažu akciju sabiedrības “Latfood” ražotā produkcija: čipsi ar dažādām piedevām, frī kartupeļi, kroketes, plācenīši, salmiņi un virpuļi.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register