Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:293124
 
Evaluation:
Published: 22.10.2005.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Visā pasaulē atzīta kā savdabīgākā virtuve. Daudzi ēdieni ieceļojoši no Eiropas. Ķīnas virtuvē ēd visu, kas aug, skrien, peld, lido. Ķīnieši ar frančiem cīkstas par gastronomijas pasaules pārvaldīšanu, un viņu restorāni, tāpat kā īru krogi un Mc Donald’s, ir globalizācijas indikators. Ārpus Ķīnas, arī Latvijā, atrodamās ķīniešu ēstuves, tāpat kā amerikāņu ķēdes uzņēmuma produkcija gan jau ir pielāgots kosmopolītiskai gaumei. Īsto Ķīnas garšu uztvers lietpratēji.
Ķīniešiem ēdiens ir galvenais dzīvē. Viņu virtuve dalās izdzīvošanas un baudas virtuvē. Izdzīvošanas virtuvei pamatā ir zhushi- vitālo funkciju uzturēšanai nepieciešamā barība. Tie ir graudi: rīsi, kukurūza, prosa. Fushi- ir sekundārais ēdiens jeb piedevas- dārzeņi un gaļa, kas ir baudas virtuves pamatā. Ķīnieši ļoti lielu uzmanību pievērš izejvielu sagatavošanai. Lieto dažādus jūras produktus- krevetes, kalmārus, austeres, jūraskāpostus. Vairāk ēd cūkgaļu, mazāk jēra gaļu. Gaļas produktu apstrādei izmanto atklātu uguni. Daudzus ēdienus gatavo no vistām, pīlēm, pielietojot dažādas mērces. Pīļu olas mērcē-vispirms apviļā pelnos, kaļķos, tad sodas maisījumā, tad ierok zemē, tur 20-100 dienas. Rezultātā olas ir dzelteni zaļā krāsā, bet baltums brūnā krāsā. Padod arī aukstās uzkodas (bieži pūdētas). Liela nozīme dārzeņiem, rīsiem, jauniem bambusa dzimumiem. Populāri miltu ēdieni.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register