Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:697420
 
Evaluation:
Published: 04.06.2007.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Ķīnas kulinārijas māksla ir pilnveidojusies gadu simtiem. Savas eksistences trīs tūkstoši gadu garumā tā iemantoja un, kas nav mazsvarīgi, spēja saglabāt visas tās vērtīgās zināšanas un iemaņas, kas ļauj domāt, ka ķīniešu ēdieni ir veselīgi un garšīgi. Vēsturniekiem Ķīnas pavārmāksla ir īsta sensācija, jo ēdieni atšķiras ne tikai pēc pagatavošanas tradīcijām daudzajos novados, bet arī pēc ēdiena sastāvdaļām un garšas īpatnībām varēja noteikt sociālās statusa piederību, nacionālās minoritātes, atšķirt musulmaņus, veģetāriešus, vietējos un galma iedzīvotājus. Vissenākie arheoloģiskie atradumi, kas liecina par augstu ķīniešu gastronomijas līmeni, konstatēti Henaņas provincē – pilsētā Anjaņā.
Ķīniešu virtuvei ir veltīti dažādi apzīmējumi – to sauc gan par ātrāko virtuvi pasaulē, jo ēdienu gatavošana tiek rēķināta pat sekundēs; to dēvē arī par daudzpusīgāko virtuvi pasaulē, un tai ir ticis arī pasaules nozīmīgākās virtuves nosaukuma gods.…

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register