Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:830351
 
Author:
Evaluation:
Published: 18.03.2011.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 9 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Krievu nacionālās virtuves attīstības vēsturiskais raksturojums    4
1.1.  Senkrievu virtuve    4
1.2.  Maskavas valsts virtuve vai senās Maskavas virtuve    5
1.3.  Pētera – Katrīnas laiku virtuve    6
1.4.  Pēterburgas virtuve    7
1.5.  Viskrievijas nacionālā virtuve    8
1.6.  Padomju virtuve    9
2.  Krievu tautas svētki un tradīcijas    11
3.  krievu nacionālo ēdienu un dzērienu gatavošanas īpatnības    13
4.  Cittautu ietekme uz krievu tautas nacionālo virtuvi    14
5.  Latviešu nacionālo ēdienu raksturojums    20
6.  Pētījuma apraksts    23
  Secinājumi    25
  Izmantotā literatūra    26
Extract

Secinājumi
Krievu nacionālā virtuve ir veidojusies un attīstījusies atbilstoši valsts ģeogrāfiskajam stāvoklim, klimata iezīmēm, iedzīvotāju saimnieciskās darbības attīstībai un politisko un sociālo apstākļu ietekmē. Krievu tautas svētku svinēšanas tradīcijas veidojušās gan atbilstoši saulgriežu svētkiem, gan arī reliģijas ietekmē. Tradicionālie svētku ēdieni ir dažādi, atbilstoši gadalaikam, saimnieciskajai darbībai un svētku dziļākajai jēgai. Līdzīgi ir veidojusies arī latviešu nacionālā virtuve.
Katras tautas sadzīve, kā arī tautas nacionālā virtuve, ir atkarīga no daudziem faktoriem – vēsturiskiem, sociāliem u.c. Tautas sadzīvi ietekmē arī kultūras apmaiņas ar citām tautām, svešas tautas tradīcijas mehānisms nepārņem un tās uzreiz nepāriet citu tautu kultūrā, bet gan šīs kultūras tradīcijas atgūst no citām tautām. Tās tiek pārveidotas vai savienotas ar savu tautu tradīcijām. Gan krievu tautas, gan latviešu tautas nacionālajā virtuvē ir jūtama citu tautu ietekme.
Latviešu un krievu nacionālajām virtuvēm ir gan kopīgas, gan atšķirīgas iezīmes. Latvijā krievu nacionālie ēdieni tiek gatavoti ikdienā, ieņem patstāvīgu vietu Latvijas iedzīvotāju ēdienkartēs, tādējādi, papildinot un bagātinot latviešu nacionālo virtuvi.
Ir apstiprinājusies izvirzītā hipotēze: krievu nacionālās virtuves ietekmi uz ēšanas kultūru Latvijā nosaka abu tautu nacionālo ēdienu līdzības.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register