Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:210020
 
Evaluation:
Published: 22.10.2005.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: n/a
References: Used
Extract

Krievu nacionālā virtuve izveidojusies dažādu dabas, sociālo, ekonomisko un vēsturisko faktoru ietekmē. Galvenā krievu virtuves īpatnība ir produktu bagātība un dažādība, kurus izmanto ēdienu gatavošanā.
Kopš seniem laikiem krievu tauta audzē rudzus, kviešus, auzas, prosu un miežus, agrāk kā citas Eiropas un Āzijas tautas atklāja rauga mīklas pagatavošanas noslēpumu. Tāpēc krievu virtuvei raksturīgs bagātīgs maizes un konditorejas izstrādājumu klāsts. Mazāk gatavo izstrādājumus no neraudzētas mīklas, galvenokārt, pelmeņus, vareņikus, pankūkas. Bez miltu ēdieniem tradicionālajā krievu virtuvē raksturīgi arī graudu ēdieni: putras, sacepumi.
Padomju laiki ir mūsu apziņā degradējuši krievu virtuves jēdzienu. Taču to nebūt nepārstāv salipuši pelmeņi, ūdeņaina zupa vai gulašs no sliktas kvalitātes gaļas. Krievu virtuve spēj būt arī dekoratīva, izvirtīga, ar senām leģendām bagāta. Vieni stāsti saistīti ar tautas tradīcijām, otri- ar konkrētiem cilvēkiem. Sibīrijā pelmeņus joprojām taisa ar rokām, un arī citu populāru ēdienu gatavošanā jāievēro neskaitāmi knifi.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register