Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:714517
 
Evaluation:
Published: 12.04.2016.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 3 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Produkta raksturojums    3
2.  Ražošanas nepieciešamība    5
3.  Ražošanas tehnoloģija    6
4.  Dzeramo jogurtu sortiments    7
5.  Dzeramā jogurta vērtējums    10
6.  Dzeramais jogurts uzturzinātnē    11
7.  Literatūras avotu saraksts    14
Extract

Tiek atzīmēts arī jogurta pozitīvais efekts uz cilvēka garastāvokli. Pateicoties jogurta garšas un smaržas īpašībām, tas spēj uzmundrināt cilvēku. Pētījumā pierādījās fakts, ka jogurts ar zemu tauku saturu veicina labas emocijas, jo īpaši jogurts ar vaniļas aromātu un garšu. Pētījumi pierāda, ka ēdot probiotikām bagātu jogurtu divas reizes dienā vienu mēnesi, mazinās trauksme un stress. Zinātnieki to saista ar ciešo sakarību starp kuņģa - zarnu traktu un cilvēka emocionālo stāvokli. Kuņģa - zarnu trakta problēmas var pasliktināt emocionālo stāvokli, taču biežāk ir novērojams, ka ir otrādi – jo sliktāk cilvēks jūtas, jo vairāk problēmu kuņģa – zarnu trakta darbībā. Kā izrādās, jogurts spēj mazināt depresijas simptomus, kā arī atvieglot depresijas gaitu pateicoties sastāvā esošajām probiotikām.
Pētījumā, kurš tika veikts starp sievietēm, kuras bieži lieto jogurtu, un starp tām, kuras lieto ļoti maz, noskaidrojās, ka sievietēm, kuras savā uzturā lieto šo produktu ir mazāka iespējamība, ka tiks diagnosticēts paaugstināts asinsspiediens. Jogurta lietošana samazināja risku saslimt ar hipertensiju par aptuveni 20%. Pētījumā tika noteikts, ka sieram un pienam nebija tik izteiktas asinsspiedienu pazeminošas īpašības kā jogurtam. Pētnieki pētījumos ar dzīvniekiem ir mēģinājuši noskaidrot, kas varētu būt tie faktori, kuri veicina šī produkta labās īpašības uz šīs saslimšanas riskiem. Kā vienu no faktoriem pētnieki min kazeīna tripeptīdus. Tripeptīdi iedarbojas uz renīna – angiotenzīna sistēmu, kas regulē asinsspiedienu.
Uzsverot jogurta labās īpašības var secināt, ka tas ir vērtīgs produkts un dod labumu vairākām organisma sistēmām. Dzeramo jogurtu savā uzturā var lietot dažādu vecumu cilvēki. Tas ir pieejams lielveikalos, papildināts ar dažādām garšām un katrs var atrast to, kas viņa maciņam un garšas kārpiņām ir vispiemērotākais. Jogurtu noteikti var minēt kā vienu no veselīga un sabalansēta uztura sastāvdaļām.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −5,98 €
Work pack Nr. 1353491
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register