Ēšanas un dzeršanas etiķete.
Brokastīs parasti ir kafija, apaļmaizītes, sviests, medus un dažreiz ievārījums. Kafiju Grieķijā sauc par „grieķu kafiju”, bet tā labāk pazīstama kā „turku kafija”. To pasniedz mazās krūzītēs un pat brokastīs – biezu un melnu, dažreiz jau iepriekš pārsaldinātu (pirms saldinātāja pievienošanas kafiju nogaršojiet). Galvenā dienas ēdienreize ir pusdienas. Tā ir visai komplicēta procedūra, kas ilgt vairākas stundas – dažreiz mazāk -, taču pusdienās gandrīz vienmēr ir trīs ēdieni. Grieķijas tradicionālais saldais ēdiens ir baklava – mīklas drumstalas medū un rieksti. Svētdienā, ģimenes dienā, galvenā ēdienreize ir vakariņas, ko parasti pasniedz, sākot no pusdienlaika, un kas var turpināties līdz vēlam vakaram.
Nesāciet ēst, pirms to darīt nav uzaicinājis namatēvs.
Kad maltīte ir pabeigta, nazi un dakšiņu sakrustojiet uz šķīvja tā, lai nazis atrastos zem dakšiņas, kura novietota ar lejup vērstiem zariem. Ja uz galda vai šķīvja novietosiet salveti, arī to grieķi uztvers kā zīmi, ka maltīti esat beidzis.
Biznesa kultūra.
Ļoti būtisks aspekts ir konfidencialitāte un darba uzdevuma veikšana individuāli. Darbinieki dara to, ko no viņiem gaida priekšnieki. Sastingušās hierarhijas ietvaros gala termiņi un efektivitāte iegūst otršķirīgu nozīmi, galvenā vērība tiek veltīta detaļām, stingrai loģikai un formas pilnībai. Šīs sastingušās hierarhijas dēļ Grieķijā ļoti liela nozīme ir tituliem. Augstākos titulus parasti piešķir visatbildīgākajiem cilvēkiem izpildinstitūcijās, tos nevar lietot tik pavirši kā Savienotajās Valstīs.
Komplimentu izteikšana darbiniekiem un viņu publiska godināšana gūst sekmes tikai tādā gadījumā, ja vadītājs ir pilnīgi drošs, ka šāda rīcība izpelnīsies visu klātesošo atzinību.
…