Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:255568
 
Author:
Evaluation:
Published: 11.06.2010.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 3 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Izvēlētās problēmas raksturojums un aktualitāte    2
2.  Problēmu izraisošie un veicinošie faktori    3
2.1.  Sola nozīmīgu eksportu    4
2.2.  Musulmaņi tecina asinis, kamēr sirds sitas    5
2.3.  Apspriedušies ar divām firmām    5
2.4.  Deputātam pašam pieredze teļu kaušanā    6
3.  Problēmas ētiskie aspekti    6
4.  Problēmas risināšanas ceļi un secinājumi    7
Extract

Problēmu izraisošie un veicinošie faktori
Pats pirmais un problēmu radošais faktors ir cilvēka neapmierināmās vēlmes. Katram zināms, ka cilvēka vēlmes ir neierobežotas, bet resursi un iespējas ierobežoti. Šis likums ir spēkā arī runājot par dzīvnieku un cilvēku attiecībām, ja vispār ir ētiski dzīvniekus nosaukt par resursiem. Diemžēl lielākā daļa sabiedrības tā arī uzskata.
Pirmkārt cilvēki dzīvniekus izmanto pārtikas iegūšanai. Sen senos laikos cilvēki medīja dzīvniekus mežā apmētājot ar akmeņiem, vai nodzenot no kādas kraujas un iegūstot gaļu. Ar laiku attīstījās gan medību iemaņas, gan ieroči, gan arī cilvēki iemācījās dzīvniekus pieradināt un uzturēt savā tuvumā, lai nebūtu jāizmanto lieki resursi un spēki dzīvniekus atrodot, noķerot un nogalinot. Cilvēki sāka audzēt dzīvniekus speciāli izveidotos aplokos, telpās un izmantot tos savā labā aizvien prasmīgāk. Fakts ir viens, cilvēks ir visēdājs, gaļa satur ļoti daudzas cilvēkam nepieciešamas vielas un cilvēkam to ir jāēd.
Ēdiena vissvarīgākā sastāvdaļa ir olbaltumvielas, jo tām ir galvenā nozīme visos organisma dzīvības procesos. Olbaltumvielas ir dažādu šūnu un audu galvenais uzbūves elements. Visos fermentos, kuru iedarbībā organismā notiek vielu ķīmiskās pārvērtības, ir olbaltumvielas. Līdz ar to olbaltumvielas nevar aizstāt ar kādu citu uzturvielu, un tām nepieciešamā daudzumā jābūt gan vesela, gan slima cilvēka ēdiena devā. Organismam nepieciešamais olbaltumvielu daudzums atkarīgs no daudziem faktoriem, no kuriem svarīgākie ir cilvēka vecums un veicamais darbs. Piemēram, cilvēkam, kura profesija nav saistīta ar fizisku darbu, ieteicams uzņemt 110g olbaltumvielu diennaktī, bet tiem, kuri ikdienu pavada fiziski smagā darbā nepieciešami 160g olbaltumvielu. Šis daudzums mainās arī atkarībā no cilvēka fiziskā stāvokļa, teiksim, grūtniecēm un zīdītājām mātēm olbaltumvielu izlietošanas normas ir daudz lielākas. Arī saslimstot nepieciešamais olbaltumvielu daudzums izmainās.[1]
Ar olbaltumvielām visbagātākie produkti ir gaļa, zivis, ikri, biezpiens, siers un olas. 100g šo produktu satur no 15-20g olbaltumvielu.[1] Visi šie produkti ir iegūti izmantojot dzīvniekus.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −5,48 €
Work pack Nr. 1230283
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register