Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:361975
 
Author:
Evaluation:
Published: 03.07.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 23 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Biškopības nozīme lauksaimniecībā    4
2.  Biškopības produktu raksturojums    8
2.1.  Medus    8
2.2.  Propoliss    11
2.3.  Vasks    12
2.4.  Ziedputekšņi    14
2.5.  Bišu maize    15
3.  Medus realizācijas tendences Latvijā 2000- 2002.g.    16
4.  Medus ražošanas īpatnības    24
4.1.  ES atbalsts biškopībai    33
  Secinājumi    35
  Izmantotā literatūra    36
Extract

Mana izvēlētā kursa darba tēma mācību priekšmetā «Agrārā ekonomika" ir «Medus ražošana un realizācija Latvijā".
Biškopībai kā nozarei ir nozīme ne tikai Latvijas lauksaimniecībā, bet visā tautsaimniecībā kopumā.
Bišu saimju izmantošana lauksaimniecības kultūraugu apputeksnēšanā ir cieši saistīta ar konkrētās lauksaimniecības kultūras audzētāja ieinteresētību ražas kvalitātes paaugstināšanā un arī kopražas palielināšanā. No bitēm cilvēki iegūst medu, propolisu, ziedputekšņus un vēl citus produktus, kas ir nozīmīgi medicīnā un tautas dziedniecībā.
Kursa darba mērķis ir izpētīt medus ražošanas atšķirības un medus realizācijas iespējas Latvijā.

1.Biškopības nozīme lauksaimniecībā

Biškopība ir lauksaimniecības nozare, kuras galvenās funkcijas ir saimnieciskā darbība un lauku attīstība, medus un citu biškopības produktu ražošana un ekoloģiskā līdzsvara saglabāšana.
Latvijas ģeogrāfiskais stāvoklis ir labvēlīgs augstvērtīga medus iegūšanai. Mērenā klimata zonas jaukto koku meži (kopējā mežu platība valstī ir 28749,6 km2, jeb 44,5% no valsts teritorijas), kas mijas ar plašiem siliem, vēriem, dabiskajām un palieņu pļavām, krūmājiem, purviem un virsājiem, ir lieliska nektāraugu mājvieta. Nektāraugu daudzveidība nodrošina ievāktā medus kvalitāti. To papildina arī klimatiskie apstākļi - īsajā ziedēšanas laikā nektārs izdalās koncentrētāks un bagātāks ar bioloģiski aktīvām vielām. [12]
Ievāktais medus Latvijā ir salīdzinoši tīrs un nepiesārņots - te nav spēcīgi attīstītas rūpniecības un lauksaimniecības, kas varētu radīt vides piesārņojumu. Latvijā samazinās lauksaimniecībā izmantojamo zemju platības, veidojas dabiskās pļavas un krūmāji, mežu izcirtumi pārvēršas par bagātiem nektāraugu masīviem, kuros aug virši, vēj kaņepes un avenes.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register