Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:248663
 
Author:
Evaluation:
Published: 17.01.2012.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 7 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    3
1.  BITES - MEDUS RAŽOTĀJAS    4
2.  MEDUS IEGUVE, TĀ VEIDI    6
2.1.  Dravniecība    6
2.2.  Medus šķirnes    6
3.  MEDUS LIETOŠANA    8
3.1.  Medus lietošanas vēsture    8
3.2.  Medus lietošana uzturā    8
3.3.  Medus lietošana ārstniecībā    9
3.4.  Medus izvēle un uzglabāšana    9
  NOBEIGUMS UN SECINĀJUMI    10
  TĒZES    11
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS    12
Extract

Nobeigums un secinājumi
Veicot šo darbu esmu daudz uzzinājusi par bitēm, biškopību, medu, tā īpašībām.
Pirmo iepazīšanos ar bitēm esmu guvusi no latviešu tautasdziesmām, kurās slavēts bites čaklums un medus vērtība, kā arī novērojot savas mājas bites.
Medus ir produkts, kuru cilvēks spēj iegūt tikai ar citu dzīvu būtņu – bišu palīdzību. Bites ir kukaiņi, kuri dzīvo saimēs ar darba dalīšanu un saražo bioloģiski augstvērtīgu produktu, kas ļoti daudzveidīgi pielietojams – gan kā uzturlīdzeklis, gan kā ārstniecības līdzeklis kā iekšējo, tā ārējo slimību ārstēšanā. Medus plaši tiek izmantots arī skaistumkopšanā, savas pašsajūtas uzlabošanā.
Biškopība ir sena lopkopības nozare. Pirmās ziņas par biškopību un medus izmantošanu atrastas jau seno kultūru liecībās un datējamas ar astoto gadu tūkstoti pirms Kristus dzimšanas. Tais laikos medus dzērieni uzskatīti par dievišķiem un tiem piedēvētas brīnumainas īpašības – mūža pagarināšana un mūžīgās jaunības nodrošināšana.
Jau no senatnes medus tiek lietots sirds slimību, gremošanas, nervu darbības traucējumu, iekaisumu un saaukstēšanās ārstēšanai, kā arī kā nomierinošs līdzeklis, taču, pārmērīgā daudzumā lietojot medu, organisms pie tā pierod un ārstnieciskais efekts netiek panākts.
Ja cilvēks nolēmis lietot medu, jācenšas iegūt labu medu, kas būtu apveltīts ar visām medus pozitīvajām īpašībām. Nav vēlams iegādāties medu, kas nav ražots Latvijā, jo šāds medus satur Latvijai neraksturīgus putekšņus un citas vielas, kas var izraisīt alerģiju. Vēlams iegādāties medu pie pazīstama biškopja, taču, ja jāiegādājas nepazīstams medus, jācenšas pārliecināties par medus kvalitāti ar darbā aprakstītajām metodēm. Jāievēro, ka labs medus nekad nav lēts medus!
Pareiza un atbilstoša medus uzglabāšana ir vienīgais veids kā saglabāt medus raksturīgās vērtīgās īpašības. Medus uzglabāšanā liela nozīme ir trauka materiālam un uzglabāšanas apstākļiem. Jāievēro, ka medus ir pārtikas prece, kam ir noteikts uzglabāšanas termiņš.
Medus ir pārsteidzošs produkts!

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register