Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:825510
 
Author:
Evaluation:
Published: 29.04.2006.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Liekas, ka maizi jau nu gan protam ēst eleganti. Bet, ja svētku uzvalkā tērptam, jātiek galā ar dauzkārtainu sendviču, tad tā vien gribās izvēlēties kādu vienkāršāku ēdienu.
Bagetti jeb garā maize

Bagetti jeb garo maizi pasniedz galdā dažādās valstīs, taču šķiet, ka vislabāk šo maizi prot izcept francūži – ar kraukšķīgu garoziņu un maigu mīkstumu.
Kā to pasniedz:
Lai gan ēdienkartē garā maize varbūt arī nav minēta, tomēr restorānos to parasti pasniedz. Tā ļauj remdēt sākotnējo izsalkumu un labi saderas ar zupām un salātiem: ar to var uzņemt mērci. Pareizāk būtu bagetti pasniegt nesagrieztu, lai gan parasti restoranos to liek galdā jau sagrieztu.
Kā to ēd:
No maizes nolauž pa gabaliņam, jālauž arī jau sagrieztās bagetti šķelītes. Šķēli neapziež ar sviestu kā parastu sviestmaizi,bet ar sviestu, ja vēlas, apziež jau nolauztu gabaliņu un tad liek mutē.
Dienvidu zemēs dažkārt bagetti gabaliņus vai šķēlītes izmanto par tādu kā palīgierīci, kas aizstāj nazi, ar to var uzņemt vinegretu vai mērci. Labas manieres apguvuši cilvēki šim nolūkam uzdur maizes gabaliņu uz dakšas un tad pabrauc ar to pa šķivi. Turpretī īsti lietpratēji tur maizi pirkstos.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register