Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:510966
 
Author:
Evaluation:
Published: 03.03.2009.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 7 units
References: Not used
Time period viewed: 2000 - 2010 years
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Teorētiskā daļa    4
1.  Ogļhidrāti    4
2.  Monosaharīdi    4
3.  Monosaharīdu iedalījums un nomenklatūra    4
4.  Monosaharīdu struktūra un izomērija    6
4.1  Fišera projekcijformulas    6
4.2  Heiverta formulas jeb perspektīvformulas    7
4.3  Konformāciju formulas    8
4.4  Ciklavirknes tautomērija    9
4.5  Mutarotācija    10
5.  Monosaharīdu fizikālās īpašības    10
6.  Monosaharīdu ķīmiskās īpašības    10
6.1  Oksidēšanās reakcijas    10
6.2  Reducēšanās reakcijas    12
6.3  Hidroksilgrupu īpašības    12
6.3.1  Glikozīdi    13
6.4  Kompleksā savienojuma veidošanās iedarbībā ar vara(II) hidroksīdu    14
6.5  Monosaharīdu izomerizācija    14
7.  Monosaharīdu svarīgākie pārstāvji    15
8.  Ekspermentālā daļa    16
  Secinājumi    19
  Izmantotā literatūra    20
  Anotācija    21
  Annotation    21
Extract

Ogļhidrāti ir visizplatītākie savienojumi dabā. Tie veido organisko vielu pamatmasu un ir ļoti daudzveidīgi. Cilvēka organismā ogļhidrāti ir primārais smadzeņu un arī visa organisma enerģijas avots. To uzņemšana pietiekamā daudzumā nodrošina nemainīgas ķermeņa masas uzturēšanu. Ogļhidrāti pārsvarā produktos sastopami cietes un dažādu cukuru veidā. Lai gan ogļhidrātus satur daudzi uzturlīdzekļi, tomēr nozīmīgākie ogļhidrātu avoti uzturā ir:
1.graudi un to izstrādājumi – milti, putraimi, makaroni, kukurūza;
2.augļi un ogas, tai skaitā, žāvēti augļi un augļu sulas;
3.šķidrie piena produkti – piens, kefīrs, paniņas, rūgušpiens, jogurts;
4.daļa dārzeņu – kartupeļi, bietes;
5.saldumi un citi produkti, kurus gatavojot pielietots cukurs.
Ar barību uzņemtie ogļhidrāti kuņģa zarnu traktā tiek sašķelti par vienkāršajiem cukuriem jeb monosaharīdiem - glikozi, fruktozi un galaktozi. Tie savukārt no tievām zarnām uzsūcas asinīs un ir galvenais šūnu enerģijas avots.

Darba mērķi:

Aplūkot monosaharīdu iedalījumu;
Izpētīt monosaharīdu struktūru, izomēriju un uzbūvi;
Aplūkot monosaharīdu fizikālās un ķīmiskās īpašības;
Ekspermentālā ceļā aplūkot monosaharīdu ķīmisko īpašību izpausmes dažādas vides ietekmē.

Darba uzdevumi:

Izpētīt monosaharīdu uzbūvi
Izpētīt monosaharīdu struktūru un izomēriju;
Eksperimentāli aplūkot monosaharīdu struktūras izmaiņu dažādā vides ietekmē;

Hipoēze:

Monosaharīdi ir struktūru un formu bagāti ogļhidrāti, kas plaši sasopami visā dzīvajā dabā.

Darba metodes:

Literatūras analīze;
Praktiskā darbība laboratorijā;
Rezultāta izvērtēšana un petīšana.

Zinātniski pētnieciskais darbs „Ogļhidrātu struktūra un īpašības” sastāv no ievada, astoņām nodaļām, secinājumiem, izmantotās literatūras saraksta un anotācijas.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,48 €
Work pack Nr. 1137381
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register