Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:828554
 
Author:
Evaluation:
Published: 06.06.2011.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Anotācija    4
1.uzdevums.  Pārtikas groza problēma    5
  Uzdevuma nostādne    5
  Pārtikas produktu tabula    6
  Uzdevuma matemātiskais modelis    11
  MS Office Excel Solver iegūtais modelis    12
  Rezultātu apkopojums    15
  Secinājumi    19
2.uzdevums.  Valūtas kursa prognozēšana    20
  Uzdevuma nostādne    20
  Valūtas kurss    21
  Slidošā vidējā metode    22
  Svērtā slīdošā vidējā metode    25
  Eksponenciālā nogludināšana    28
  Lineāra regressija    31
  Secinājumi    34
Extract

1. uzdevums. Pārtikas groza problēma
Uzdevuma nostādne
Izmantojot dažādus pārtikas produktus, kā arī dienas uzturā nepieciešamo vitamīnu un uzturvielu normas, jāsastāda trīs dažādas ēdienkartes, kuras atbilst sekojošiem nosacījumiem:
Bāzes modelis – tiek izmantoti tikai pamata nosacījumi: pie minimālām izmaksām, vitamīni un uzturvielas jāuzņem ne mazāk kā to nosaka normas;
Uzlabotais modelis – bāzes modelis tiek pakāpeniski pilnveidots, pievienojot papildus nosacījumus, līdz tas ir pieņemams reālai lietošanai;
Speciālais modelis – tiek izvēlēti individuāli izvēlēti nosacījumi un ierobežojumi (piem., veidojot sportista diētu).
Secinājumi
Tika izpildīt lineāras plānošanas uzdvums „Pārtikas groza problēma”. Izmantojot MS Excel Solver rīku tika atrasti 3 modeļi, ar kuru palīdzību var lēti un kvalitatīvi paēst.
Darbs ir izpildīts veiksmīgi, to tika izpildīti visi nosacījumi.
Pirmajā gadījuma tika gnerēta ēdienkarte, kurā ietilpst visas nepieciešamas barības vielas, tomēr tā nav īpaši pieņema sadzīvē.
Otrajā, uzlabotajā ēdienkartē ir iekļauti vairāk produktu veidu un principā to varētu izmantot sadzīvē, jo no tiem produktiem ir iespējams pagatavot vairākus ēdienus un būs gan patīkami, gan lietderīto tos litot uzturā.
Trešā ēdienkarte ir domāta cilvēkiem ar laktozas nepanesamību. No tās ir izņemti piena produkti un pievienoti produkti, kuri var kalpot ka alternatīvs kalcija avots.
Ar Solver rīku var ļoti viegli panākt rezultātus, tomēr lai tiešām izveidotu ēdienkarti, kas būtu piemērota reālai situācijai un gastronomieskajām velmēm, vajadzētu ievest vēl vairāk nosacījumu un ierobežojumu.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −5,48 €
Work pack Nr. 1242951
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register