Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:442541
 
Evaluation:
Published: 11.03.2014.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 7 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    2
  Vīnu klasifikācija    3
  Vīna sastāvs un tā pagatavošana    3
  Vīna uzturvērtība    4
  Vīna pasniegšana un etiķetes lasīšana    5
  Izmantotā literatūra    8
Extract

Uz etiķetes ir arī informācija par tā kvalitāti, alkohola daudzums, bet etiķetes aizmugurēvar atrast informāciju par to, kādā temperatūrā vīnu labāk pasniegt, ar kādiem ēdieniem tas sader vislabāk kopā.
Lai uzglabātu šo dzērienu ir vajadzīgs stikla trauksar korķi. Korķis pasargā vīnu no apkārtējās vides kaitīgās iedarbības, kā arī stikla pudelē tas turpina dzīvot un veidojas vēl piesātinātāka garša. Vīna uzglabāšanas laikā pudelei jābū stingri noslēgti, lai tajā neiekļūtu skābeklis, svarīgi ir arī vīnu uzglabāt nemainīgā temperatūrā, glabāt tumšā vietā, kā arī pudelei būtu jāatrodas guļus, lai korķim piekļūtu vīns un tas neizkalstu, sauss korķis ietekmē vīna kvalitāti. Tajā brīdī, kad pudele tiek atkorķēta, tajā iekļūst skābelis, kas var mainīt tā garšas īpašības. Vīnu nav ieteicams uzglabāt ilgi, bet ja to dara, tad tam vajadzētu ar speciālu gaisa atsūkšanas ierīci nosūkt gaisu un cieši noslēgt, lai tajā no jauna neiekļūtu gaiss. Protams, vīna garšu un smaržu maina arī temperatūras svārstības. Viens no svarīgākajiem noteikumiem vīna pasniegšanā ir pareiza temperatūras izvēle, kādā šis dzēriens tiks pasniegts, lai varētu izjust tā nianses gan smaržās, gan buķetes ziņā. Ir pieņemts, ka baltvīns ir jāpasniedz vēss, līdz ar to tas jāuzglabā vēsā telpā, piemēram, ledusskapī, savukārt sarkanvīns jāpasniedz silts, respektīvi jāuzglabā istabas temperatūrā.

Author's comment
Editor's remarks
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register