Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
6,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:206821
 
Evaluation:
Published: 18.03.2008.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 33 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Literatūras apskats    4
1.1.  Piena sastāvs    4
1.1.1.  Olbaltumvielas    4
1.1.2.  Lipīdi    5
1.1.3.  Ogļhidrāti    5
1.1.4.  Vitamīni    6
1.1.5.  Minerāli    7
1.2.  Piena ieguve un apstrāde    9
1.2.1.  Piena ieguve    9
1.2.2.  Barība    10
1.2.3.  Apstrādāts un ar dabiskām metodēm ražots piens    11
1.2.4.  Piena apstrādes cikli    12
1.2.5.  Pasterizācija    12
1.2.6.  Homogenizācija    13
1.3.  Piens kā slimību cēlonis    14
1.3.1.  Laktozes nepanesība    14
1.3.2.  Ateroskleroze    15
1.3.3.  Nierakmeņu veidošanās urīnizvades sistēmā    15
1.3.4.  Osteoporoze    15
1.3.5.  Ārzemju pētījumi    16
2.  Praktiskā daļa    17
2.1.  SIA “Daudznozaru kompānija Daugava” piena kombināts    17
2.2.  Piena īpašību noteikšana    19
2.2.1.  Dažādas izcelsmes piena rūgšana istabas temperatūrā    19
2.2.2.  Piena olbaltumvielu daudzuma salīdzināšana    20
2.2.3.  Piena pH līmeņa noteikšana    20
2.2.4.  Piena fosfātu jonu noteikšana    21
2.3.  Intervijas    22
2.3.1.  Intervija ar Raiti Bārbalu    22
2.3.1.  Intervija ar klasesbiedru    23
2.4.  Aptauja    23
  Secinājumi    28
  Izmantotā literatūra    29
  Anotācija    31
  Anotation    31
  Pielikumi    32
Extract

Pēdējo gadu laikā arvien vairāk dažādos pētījumos figurē atziņas, ka piens nebūt nav nepieciešams cilvēka organismam un tā lietošana ir pat nevēlama, jo veicina vairāku slimību attīstību. Šāds viedoklis ir pilnīgi pretējs jau daudzus tūkstošus gadu pastāvošajam uzskatam. Šo tēmu izvēlējos, jo mani ieinteresēja atšķirīgais viedoklis par pienu kā neatņemamu uztura sastāvdaļu, īpaši tādēļ, ka pienu lieto lielākā daļa sabiedrības.
Hipotēze : Piena produkti cilvēka uzturā nav neaizstājami un to lietošana, pretēji pastāvošajam uzskatam, var palielināt risku saslimt ar vairākām nopietnām slimībām.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register