Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:690259
 
Author:
Evaluation:
Published: 21.09.2009.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 18 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    4
1.  Piens    4
2.  Termiski apstrādāta piena ražošana    6
3.  Tehnoloģiskie posmi, kas ietekmē mikrofloru    8
4.  Termiskā apstrāde    8
5.  Pasterizācijas mērķi un metodes    9
6.  UHT metodes    10
7.  UHT produktu kvalitātes nodrošināšana    11
8.  Pārstrādes procesa automatizācija    12
9.  Automatizācijas specifika Latvijā    14
10.  Sensori    15
11.  Loģiskie programmējamie kontrolleri    16
11.1.  Procesors    17
11.2.  Armiņa    17
11.3.  PLC barošanas avots    17
11.4.  PLC ieejas/izejas modulis    18
11.5.  Prodrammēšanas iekārta    18
12.  Programmējamo loģisko kontrolleru izvēles metodika    19
13.  Secinājumi    26
14.  Izmantotā literatūra    27
Extract

Ievads
Gandrīz visi zīdītāji saviem mazuļiem pienu baro zīdot no krūts - vai nu tieši no krūts vai arī cilvēku gadījumā - izslaucot pienu un izmantojot to vēlāk. Dažās kultūrās gan vēsturiski, gan arī mūsdienās bērni tiek baroti no krūts līdz pat septiņu gadu vecumam Daudzās pasaules kultūrās īpaši Rietumu pasaulē cilvēki turpina lietot pienu pēc bērnības - lietojot citu dzīvnieku pienu (īpaši govs) kā pārtikas produktu. Gadu tūkstošiem ilgi govs piens ticis pārstrādāts tādos piena produktos kā krējums, sviests, jogurts, saldējums un siers. Industriālās zinātnes sasniegumu dēļ mūsdienās var iegūt arī kazeīnu, sūkalu olbaltumvielas, laktozi, kondensēto pienu, pulverveida pienu un dažādas citas pārtikas piedevas un produktus. Cilvēki ir izņēmums dabiskajā pasaulē, jo tie lieto pienu arī tad, kad ir jau pieauguši. Vairums cilvēku pēc mazotnes zaudē spēju pilnībā pārstrādāt pienu (t.i. tie iegūst laktozes nepanesamību). Laktozes cukuru satur tikai piens, forsītiju ziedi un atseviški tropiskie krūmi. Visvairāk laktāzes - enzīmu, kas nepieciešami laktozes sašķelšanai, organismā ir īsi pēc piedzimšanas un tad to daudzums pakāpeniski samazinās, ja vien piens netiek lietots regulāri.[2] No otras puses - tai sabiedrības daļai, kuru organisms spēj sašķelt laktozi, nereti nav problēmuj pārstrādāt domestificēto dzīvnieku pienu - ne tikai govs, bet arī aitas, kazas, jaka, ūdens bifeļa, ķēves un kamieļa. Ar jēdzienu piens apzīmē arī baltus šķidrumus, ko iegūst no sojas pupiņām, rīsiem, mandelēm un kokosriekstiem. Pat atvemtais šķidrums, ko izstrādā gremošanas trakta augšgalā esošie kakla dziedzeri un ko baloži baro saviem mazuļiem tiek dēvēts par "guzas pienu", kaut arī tam ir maz saistības ar zīdītāju pienu.
1.PIENS
Piens - balts necaurspīdīgs šķidrums, ko izstrādā zīdītāju piena dziedzeri. Tas ir zīdītāju mazuļu vienīgā pārtika, kamēr tie nav spējīgi izmantot citu barību. Sākotnējais laktācijas piens, ko sauc par jaunpienu vai pirmpienu satur mātes imunoglobulīnu jeb antivielas. Tādējādi mazulim samazinās saslimšanas risks. Dažādām sugām piena sastāvdaļas atšķiras, tomēr tas satur daudz piesātināto taukskābju, olbaltumvielas, kalciju un C vitamīnu. Pastāv divi atšķirīgi piena patērēšanas veidi: piens kā dabisks uztura avots zīdītāju mazuļiem un piens kā pārtikas produkts, ko cilvēki iegūst no citu sugu dzīvniekiem un lietu visdažādākajā vecumā.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register