Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:968392
 
Author:
Evaluation:
Published: 04.11.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 15 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    4
1.  LITERATŪRAS APSKATS    5
2.  SAIMNIECĪBAS APRAKSTS    12
3.  MĀJLOPU NODROŠINĀJUMS AR BARĪBU GANĪBU PERIODĀ    14
4.  MĀJLOPU NODROŠINĀŠANA AR BARĪBU ZIEMAS PERIODĀ    17
5.  SAIMNIECĪBAS „ZAĶI” GADA IZDEVUMI UN IEŅĒMUMI    19
  SECINĀJUMI    20
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    21
Extract

Skābbarība ir viens no iecienītākajiem ziemas barības veidiem, tādēļ tas tiks mantots arī šajā saimniecībā. Liellopu ēdināšanā tradicionāli ziemas periodā tiek lietots siens. Par skābbarību parasti sauc sulīgās barības veidu, kuru iegūst lopbarības skābēšanas procesā. Tā satur ievērojamu ūdens daudzumu - apmēram 75 – 85 %. Labai skābbarībai piemīt vērtīgākās svaigo, sulīgo augu īpašības. Ja augi ieskābēti pareizi, tad saglabājas 80 – 90% no to kopējās barības vērtības, un ir niecīgs olbaltumvielu un vitamīnu zudums. Siena sagatavošanai ir nepieciešami labi laika apstākļi – sauss laiks vismaz 3 dienas. Tādu novēro reti tad, kad zāle sasniegusi optimālo veģetācijas fāzi, tāpēc ļoti bieži tiek savākts siens ar augstu kokšķiedras saturu, zemāku proteīna un enerģētisko vērtību. Ziemā tā ir galvenais karotīna avots. [15]
Priekšrocība ir tā, ka apvītinātas zāles skābbarību var sagatavot zaļo masu apvītinot īsākā laikā – jau nākošajā dienā pēc pļaušanas. Pat agrās veģetācijas fāzēs pļauta zāle sasniedz nepieciešamo 25 – 30 % sausnas saturu. Konservētas zāles lopbarību var gatavot par apmākušos laika apstākļos. Ražojot skābbarību siena vietā, var iegūt visas trīs iepriekšminētās iespējas, jo skābbarībā labāk tiek saglabāta gan enerģija, gan proteīns un tas ļauj iegūt par 5 – 15 % lielāku izslaukumu no govs dienā. Govs, kuras izslaukums ir ap 4000 l, pārtiekot tikai no skābbarības, diennaktī var apēst līdz 50 kg skābbarības (ja skābbarība gatavota no apvītinātas zāles – aptuveni 30 kg).…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −6,48 €
Work pack Nr. 1216372
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register